Gå til indhold

Psykiatri

Arbejde om psykisk sygdom kræver mere tid

Den arbejdsgruppe, der skal komme med anbefalinger til behandling af mennesker med svær psykisk sygdom, har bedt om mere tid.

Der blev i foråret nedsat en arbejdsgruppe med det formål at udarbejde anbefalinger til indsatser for mennesker med svær psykisk sygdom.

Baggrunden for arbejdsgruppen var rapporten ”Er der en sammenhæng mellem behandling/støtte af psykisk syge og kriminalitet?”. Rapporten fokuserede på risikofaktorer i sammenhængen mellem forbrydelser begået af psykisk syge og den behandling og støtte, de havde modtaget op til forbrydelsen.

På baggrund af rapportens konklusioner fik arbejdsgruppen til opgave inden sommerferien at udarbejde anbefalinger, der kan forbedre behandlingen og indsatsen for mennesker med svære psykiske lidelser. Gruppen består af repræsentanter fra den regionale psykiatri, Kriminalforsorgen samt foreningen SIND.

Der er tale om en opgave med komplekse problemstillinger, hvilket kræver grundige diskussioner, da både indsatser og løsninger går på tværs af sektorer. På den baggrund har formand for arbejdsgruppen, Anders Meinert Pedersen, der også er lægefaglig direktør i psykiatrien i Region Syddanmark, på arbejdsgruppens vegne meddelt, at arbejdsgruppen ønsker mere tid til at færdiggøre arbejdet.

- Vi står med en meget væsentlig opgave, og det er vigtigt for patienterne, deres pårørende og medarbejderne i psykiatrien, at vores anbefalinger hviler på et solidt fagligt grundlag. Vi kan i arbejdsgruppen se, at vi har brug for lidt mere tid til opgaven, udtaler Anders Meinert Pedersen.

Der planlægges nu en mødeplan, så arbejdsgruppen hurtigst muligt kan færdiggøre sine anbefalinger.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

Længe ventet: Specialiseringsforløb for social- og sundhedsassistenter klar i september 2025

Fra september 2025 kan social- og sundhedsassistenter tage to nye, særlige specialiseringsforløb i demens og psykiatri. Uddannelserne bliver udbudt på professionshøjskoler i hele landet og er målrettet faggruppens behov for at håndtere stigende krav og kompleksitet.

Læs mere

Stort løft af psykiatrien skal opbygge kapacitet og styrke eksisterende tilbud

Regeringen lægger i sit psykiatriudspil op til at tilføre 2,6 milliarder til psykiatrien frem til 2030. Heraf afsættes 783 mio. til kapacitet i den regionale psykiatri. Det er afgørende, at psykiatrien nu får sikkerhed for, at der er varige midler til at opbygge kapacitet.

Læs mere

Vinderne af Prisopgaven i Klinisk Psykiatri 2024

Danske Regioner uddelte fredag d. 14. marts 2025 præmier til vinderne af den årlige prisopgave i klinisk psykiatri for medicinstuderende. Prisopgaven skal fremme interessen for de psykiatriske specialer og er et samarbejde mellem regionerne, Dansk Psykiatrisk Selskab, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab og Dansk Selskab for Distriktspsykiatri. Prisoverrækkelsen fandt sted på Dansk Psykiatrisk Selskabs Årsmøde på Hotel Odeon i Odense.

Læs mere

Ny aftale styrker børne- og ungdomspsykiatrien

Regeringen og Danske Regioner er enige om udmøntning af 150 millioner kroner fra sundhedsreformen, som skal understøtte hurtigere udredning og nedbringelse af ventetider for børn, unge og deres familier i børne- og ungdomspsykiatrien.

Læs mere