Gå til indhold

Årets Borgerinddragende Initiativ

Vi søger en modtager til prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ 2020

Alle, der kender til et initiativ med fokus på inddragelse af borgere med en psykisk sygdom og deres pårørende, har nu mulighed for at indstille det til Årets Borgerinddragende Initiativ 2020.

Det er fjerde år i streg, at Danske Regioner uddeler prisen til et initiativ i sundhedsvæsenet, der hver dag gør en forskel i at inddrage patienter og pårørende. I år skal prisen gå til et initiativ i psykiatrien, der i særlig høj grad haft fokus på at sikre en bedre indsats for borgere med psykisk sygdom eller deres pårørende. 

- At Årets Borgerinddragende Initiativ i år skal gå til et initiativ i psykiatrien er helt på linje med, at vi i regionerne har fokus på at forbedre vilkårene for borgerne i psykiatrien. Jeg vil opfordre alle til at indstille et initiativ, der har gjort en forskel for dem, siger formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose, der i april kunne overrække sidste års pris til initiativet Den Involverende Stuegang. 

Du kan indstille et initiativ indtil den 8. januar 2020 kl. 12.00.

Prisoverrækkelsen finder sted på Danske Regioners generalforsamling den 2. april 2020.
Her vil vinderen modtage 10.000 kr. Det er penge, der skal gå til at forbedre de fysiske rammer for patienter på afdelingen.

Der vil desuden blive udarbejdet en film om vinderinitiativet. Filmen vil blive vist på Danske Regioners generalforsamling og dermed for 300 mennesker med interesse for bl.a. sundhedsvæsenet. Filmen vil blive lagt på Danske Regioners hjemmeside, ligesom vinderinitiativet frit kan bruge den.

 

Hvad er bedømmelseskriterierne?

Der vil blive lagt vægt på:

• At initiativet er forankret i patiententer eller pårørendes ønsker, behov og ressourcer
• At initiativet er med til at styrke patientens eller pårørendes ressourcer og mestring af sygdom/ livssituation
• At patienters eller pårørendes ønsker, forslag og tilkendegivelser har reel indflydelse på behandling, forløb, beslutninger osv.
• At organisatorisk inddragelse resulterer i reelle tiltag eller forandringer.
• At initiativet skaber ny indsigt og forbedringer som følge af initiativet.

 

 

• At effekten/effekterne af initiativet kan måles eller på anden måde dokumenteres.
• At initiativet er evaluereret eller planlagt evalueret.
• At initiativet har potentiale til at kunne udbredes til andre afdelinger eller hospitaler.

 

FAQ (pdf) 

Indstil et initiativ

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Læs mere

Relaterede nyheder

Psykiatrisk team vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at hjælpe hjemløse på deres præmisser

Hjemløse har ofte oplevet mange svigt. Også fra systemet. Det Tværsektorielle Fællesteam i Psykiatrisk Center Amager og Københavns Kommune vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at samarbejde tæt med aktører og at give samfundets mest udsatte borgere professionel her-og-nu-hjælp, når de er klar.

Læs mere

Danske Regioner vil give patienterne rettigheder i det nære sundhedsvæsen

Patientrettighederne har været afgørende for at sikre hurtigere, bedre og mere ensartet behandling på de specialiserede sygehuse i Danmark. Samme udvikling har vi brug for i det nære sundhedsvæsen. Derfor foreslår Danske Regioner, at borgerne også skal have klare rettigheder uden for hospitalerne.

Læs mere

Ny aftale sætter mål for hurtig hjælp til børn og unge i psykisk mistrivsel

Børn og unge med psykisk mistrivsel og symptomer på psykisk lidelse skal fremover kunne få hurtig hjælp. Inden for 14 dage skal man kunne komme til den første samtale i de nye lettilgængelige behandlingstilbud, som skal være fuldt ud etableret i kommunerne senest i 2025.

Læs mere

Hurtigere hjælp til børn og unge med psykiske sygdomme i det nære sundhedsvæsen

En ny aftale for de praktiserende speciallæger kan gøre ventelisterne kortere for børn og unge med psykiske sygdomme. Det forventer Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS).

Læs mere