Coronavirus/Covid-19

Snart kan du gå til fysioterapeut, kiropraktor og fodterapeut uden at tænke på smittefare

Av. Hvis du har problemer med skulder, ryg eller fødder, kan du om få dage videokonsultere din fysioterapeut, kiropraktor eller fodterapeut smittefrit derhjemme på sundhed.dk. Endnu en smart løsning fra Danske Regioner kommer danskerne til gavn under corona-epidemien.

I en tid, hvor vi alle så vidt muligt skal blive hjemme, er der ny hjælp på vej til dig, som har brug for at få vurderet en smerte, få gode råd om træning eller hjælp til egenomsorg fra en fysioterapeut, kiropraktor eller fodterapeut. Snart kan du ’besøge’ din behandler nemt og smittefrit på video.

Danske Regioner: Smerter går ikke på pause

Videoløsningen på sundhed.dk er etableret på få dage, så patienter kan få hjælp under corona-epidemien uden at udsætte sig selv eller andre for smitterisiko. Samtidigt giver det behandlerne bedre muligheder for fortsat at drive deres virksomhed under epidemien, idet regionerne betaler samme andel, som hvis det var en fysisk konsultation.

Anders Kühnau, formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn, siger:
- Ingen smerter, sygdomme eller lidelser bliver sat på pause under corona-epidemien. I regionerne gør vi alt for at skabe nye forbindelser mellem patienterne og hele praksissektoren i den særlige situation, vi står i. Derfor er jeg megastolt over videoaftalerne, som vi har arbejdet hårdt på at få hurtigt på plads. Jeg tror, det vil få rigtig stor betydning for patienterne og deres behandlingsforløb nemt at kunne mødes på skærmen med deres behandler under epidemien.

Danske Regioner vil bruge de digitale erfaringer også efter epidemien til at indrette sundhedsvæsenet bedst muligt for patienterne.

Sundhed.dk: Nem og sikker løsning

Formand for sundhed.dks bestyrelse, Lone Langballe, ser gode chancer for, at mange danskere vil tage godt imod videokonsultationer på sundhed.dk, som for første gang blev muligt for få dage siden for psykologerne. Nu følger tre praksisfag i ét enkelt hug. Hun siger:

- Sundhed.dk har sat alle kræfter ind og på kort tid udviklet en brugervenlig videoløsning, hvor behandler og patient kan se hinanden i øjnene. Jeg forudser, at mange danskere med behov for behandling får stor gavn af videokonsultationer på sundhed.dk. Det giver en ekstra tryghed, at mange kender sundhed.dk i forvejen, og at man logger sikkert og nemt på via NemID.

Skudsalve af aftaler gavner patienterne

Det er en serie af hasteaftaler med Regionernes Lønnings- og Takstnævn og de faglige organisationer Danske Fysioterapeuter, Dansk Kiropraktor Forening og Danske Fodterapeuter, som muliggør de nye videokonsultationer. Danske Regioner finansierer den nye videoløsning på sundhed.dk og tilbyder en gratis opkobling pr. ydernummer for kiropraktikere og fodterapeuter og en gratis opkobling per fysisk adresse for fysioterapeuter.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Om Coronavirus/Covid-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

Regionerne vil gennemføre faste test af alt sundhedspersonale

Regionerne har siden Corona-epidemiens start udført mere end 1 million test for COVID-19. En betydelig del af dem har været test af sundhedspersonale. Nu skruer regionerne op for den systematiske testning af medarbejdere og indfører fx faste intervaller for tests for at blive ved med at holde smittespredningen nede. – Test-indsatsen udbygges, så medarbejderne og patienterne fortsat kan føle sig trygge, i takt med at besøgsrestriktioner på hospitalerne ophæves, og samfundet generelt åbner op igen, siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner.

Læs mere

Ny aftale: Alle ansatte i plejesektoren testes for COVID-19

For at overvåge smitten og beskytte de mest sårbare danskere mod COVID-19, skal ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen fremover testes jævnligt – ud over de særlige testindsatser ved smitteudbrud. Det har KL, Danske Regioner og regeringen aftalt.

Læs mere

Stærkt samarbejde viser vejen for fremtidens beredskab

Kampen mod covid-19 har givet os ny værdifuld læring om, hvordan vi styrker epidemiberedskabet. Men vi kan også bruge kriseerfaringerne i den daglige drift i sundhedsvæsenet. Det skriver Danske Regioners formand, Stephanie Lose.

Læs mere

Lad os bruge krisen konstruktivt til gavn for borgerne

Corona-krisen har vist, at det ikke kræver store omorganiseringer at indfri ønsket om et mere sammenhængende og nært sundhedsvæsen. Derimod kræver det, at vi bygger videre på de faglige fællesskaber, som har vist sig stærke, når det handler om at løse opgaver, der kræver samarbejde på tværs af sektorer, skriver Danske Regioners formand, Stephanie Lose.

Læs mere