Gå til indhold

Coronavirus/Covid-19

Snart kan du gå til fysioterapeut, kiropraktor og fodterapeut uden at tænke på smittefare

Av. Hvis du har problemer med skulder, ryg eller fødder, kan du om få dage videokonsultere din fysioterapeut, kiropraktor eller fodterapeut smittefrit derhjemme på sundhed.dk. Endnu en smart løsning fra Danske Regioner kommer danskerne til gavn under corona-epidemien.

I en tid, hvor vi alle så vidt muligt skal blive hjemme, er der ny hjælp på vej til dig, som har brug for at få vurderet en smerte, få gode råd om træning eller hjælp til egenomsorg fra en fysioterapeut, kiropraktor eller fodterapeut. Snart kan du ’besøge’ din behandler nemt og smittefrit på video.

Danske Regioner: Smerter går ikke på pause

Videoløsningen på sundhed.dk er etableret på få dage, så patienter kan få hjælp under corona-epidemien uden at udsætte sig selv eller andre for smitterisiko. Samtidigt giver det behandlerne bedre muligheder for fortsat at drive deres virksomhed under epidemien, idet regionerne betaler samme andel, som hvis det var en fysisk konsultation.

Anders Kühnau, formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn, siger:
- Ingen smerter, sygdomme eller lidelser bliver sat på pause under corona-epidemien. I regionerne gør vi alt for at skabe nye forbindelser mellem patienterne og hele praksissektoren i den særlige situation, vi står i. Derfor er jeg megastolt over videoaftalerne, som vi har arbejdet hårdt på at få hurtigt på plads. Jeg tror, det vil få rigtig stor betydning for patienterne og deres behandlingsforløb nemt at kunne mødes på skærmen med deres behandler under epidemien.

Danske Regioner vil bruge de digitale erfaringer også efter epidemien til at indrette sundhedsvæsenet bedst muligt for patienterne.

Sundhed.dk: Nem og sikker løsning

Formand for sundhed.dks bestyrelse, Lone Langballe, ser gode chancer for, at mange danskere vil tage godt imod videokonsultationer på sundhed.dk, som for første gang blev muligt for få dage siden for psykologerne. Nu følger tre praksisfag i ét enkelt hug. Hun siger:

- Sundhed.dk har sat alle kræfter ind og på kort tid udviklet en brugervenlig videoløsning, hvor behandler og patient kan se hinanden i øjnene. Jeg forudser, at mange danskere med behov for behandling får stor gavn af videokonsultationer på sundhed.dk. Det giver en ekstra tryghed, at mange kender sundhed.dk i forvejen, og at man logger sikkert og nemt på via NemID.

Skudsalve af aftaler gavner patienterne

Det er en serie af hasteaftaler med Regionernes Lønnings- og Takstnævn og de faglige organisationer Danske Fysioterapeuter, Dansk Kiropraktor Forening og Danske Fodterapeuter, som muliggør de nye videokonsultationer. Danske Regioner finansierer den nye videoløsning på sundhed.dk og tilbyder en gratis opkobling pr. ydernummer for kiropraktikere og fodterapeuter og en gratis opkobling per fysisk adresse for fysioterapeuter.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Om Coronavirus/Covid-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført 1. marts

Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

Læs mere

Nye tal: Regioner og privathospitaler har samarbejdet om at indhente udskudte behandlinger

Nye tal viser, at regionerne i de sidste fem måneder af 2020 henviste 19 procent flere patienter til privathospitalerne end i 2019. Den private kapacitet har dermed været en vigtig del af regionernes indsats for at hjælpe de mange patienter, der fik udskudt deres undersøgelser og behandlinger under forårets corona-nedlukning.

Læs mere

Regeringen og regionerne vil sikre mulighed for over 400.000 daglige vaccinestik

Regeringen og regionerne opretter i dag et udbud, der skal sikre mulighed for at vaccinere over 400.000 personer om dagen mod covid-19. Det er private virksomheder, der kan byde ind på opgaven. Samtidig skal praktiserende læger og apoteker via en ny bekendtgørelse også have mulighed for at vaccinere.

Læs mere

Lad os udnytte corona-erfaringerne til at lande en stærk sundhedsaftale

Sundhedsvæsenets håndtering af corona-krisen har vist vejen for den kommende sundhedsaftale. Lad os udnytte alle de gode erfaringer og gøre 2021 til året, hvor vi fremtidssikrede sundhedsvæsenet med en stærk, bred og langtidsholdbar aftale. Det skriver Stephanie Lose i et debatindlæg.

Læs mere