Coronavirus/Covid-19

Ugentlig status: Lagerbeholdningen af værnemidler vokser

Det ugentlige overblik over værnemidler i Danmark viser, at lagerbeholdningen vokser. Det skyldes til dels, at den indenlandske produktion af blandt andet håndsprit er steget. Situationen ser derfor fornuftig ud i forhold til det aktuelle behov.

Danske Regioner opgør hver uge lagerbeholdningen over værnemidler i Danmark, og den nye status viser, at beholdningen af alle former for værnemidler så som kitler, handsker visirer, desinfektion og masker er steget siden sidste uge.

Det glæder Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

- Regionerne har sat et stort arbejde i gang med at skaffe værnemidler og opbygge lagre, som vi kan tære på under corona-epidemien. Den nye opgørelse tyder på, at vores arbejde giver pote, og at det i høj grad er lykkedes at skaffe de værnemidler, vi har behov for. Lige nu står vi godt rustet til de kommende uger i sundhedsvæsenet, siger hun.

Samtidig med at lagerbeholdningen vokser, viser opgørelsen, at der også er mange værnemidler i pipeline, som forventes at ramme lagrene inden længe.

Mere indenlandsk produktion

En af årsagerne til den stigende lagerbeholdning er, at flere danske virksomheder er i gået i gang med at producere værnemidler. Det gælder særligt sprit og visirer.

- Det er utrolig rart at se, at de danske virksomheder tager ansvar og på så kort tid har omstillet deres produktion, så de kan hjælpe med at løse den sundhedskrise, vi står i. Det gør os langt mindre afhængig af leverancer udefra, og det bidrager til, at alle samfundskritiske sektorer kan få de værnemidler, de har brug for, siger Stephanie Lose.

Selvom lagerbeholdningen pt. ser fornuftig ud, går arbejdet med at købe ind dog på ingen måde ikke i stå.

- Det er svært at sige, hvordan epidemien udvikler sig. Derfor er det fortsat en stor opgave for regionerne at sikre et flow af værnemidler til og fra vores lagre, så vi altid kan leve op til de gældende retningslinjer, siger Stephanie Lose.

Læs mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Om coronavirus/Covid-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

Regionerne vil gennemføre faste test af alt sundhedspersonale

Regionerne har siden Corona-epidemiens start udført mere end 1 million test for COVID-19. En betydelig del af dem har været test af sundhedspersonale. Nu skruer regionerne op for den systematiske testning af medarbejdere og indfører fx faste intervaller for tests for at blive ved med at holde smittespredningen nede. – Test-indsatsen udbygges, så medarbejderne og patienterne fortsat kan føle sig trygge, i takt med at besøgsrestriktioner på hospitalerne ophæves, og samfundet generelt åbner op igen, siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner.

Læs mere

Ny aftale: Alle ansatte i plejesektoren testes for COVID-19

For at overvåge smitten og beskytte de mest sårbare danskere mod COVID-19, skal ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen fremover testes jævnligt – ud over de særlige testindsatser ved smitteudbrud. Det har KL, Danske Regioner og regeringen aftalt.

Læs mere

Stærkt samarbejde viser vejen for fremtidens beredskab

Kampen mod covid-19 har givet os ny værdifuld læring om, hvordan vi styrker epidemiberedskabet. Men vi kan også bruge kriseerfaringerne i den daglige drift i sundhedsvæsenet. Det skriver Danske Regioners formand, Stephanie Lose.

Læs mere

Lad os bruge krisen konstruktivt til gavn for borgerne

Corona-krisen har vist, at det ikke kræver store omorganiseringer at indfri ønsket om et mere sammenhængende og nært sundhedsvæsen. Derimod kræver det, at vi bygger videre på de faglige fællesskaber, som har vist sig stærke, når det handler om at løse opgaver, der kræver samarbejde på tværs af sektorer, skriver Danske Regioners formand, Stephanie Lose.

Læs mere