Gå til indhold

Digitalt

Nu er det nemmere at se dit og dit barns COVID-19 svar

Danske Regioner, Sundhed.dk og Sundheds- og Ældreministeriet lancerer i dag en ny visning af COVID-19 prøvesvar, der skal gøre det lettere at finde og forstå prøvesvaret. Som noget helt nyt bliver det samtidig også muligt for forældre at tjekke deres børns prøvesvar på sundhed.dk.

 

Over to millioner danskere er de seneste mange måneder blevet testet for COVID-19 på hospitaler, testcentre og podeklinikker over hele landet. Fælles for dem alle er, at de kan finde deres svar på den offentlige sundhedsportal sundhed.dk. Nu forbedrer sundhed.dk visningen af COVID-19-prøvesvar for at gøre det endnu lettere for danskerne at finde frem til deres testresultat. 

Det sker konkret i form af et nyt COVID-19 svarmodul, hvor man let kan logge ind med sit NemID og tjekke sit prøvesvar ét sted. Den nye visning af COVID-19 prøvesvar kan findes på forsiden af sundhed.dk.

 Tjek dit barns prøvesvar på sundhed.dk

Samtidig bliver det nu muligt for forældre at tjekke deres børns prøvesvar, da det bliver en integreret del af den nye visning. Forældre kan nu vælge at se resultatet for deres barn samme sted, som de ser deres eget resultat på sundhed.dk.

- Når børn er sendt hjem og skal testes som følge af smitte på deres skole eller daginstitution, er der selvfølgelig brug for en hurtig afklaring, så man kan komme tilbage til hverdagen igen. Og derfor skal forældre ikke vente i telefonen hos egen læge for at få barnets prøvesvar. Med den nye visning på sundhed.dk kan forældre nu hurtigt finde frem til prøvesvaret digitalt, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.  

Danske Regioner: Ros til sundhed.dks medarbejdere

Danske Regioner ser frem til den nye løsning:

- Endnu en landvinding er nået i sundhedsvæsenet under corona. For det får stor betydning for mange familiers hverdag, at man som forælder nu selv kan tjekke sit barns corona-prøvesvar på sundhed.dk. Stor ros til sundhed.dks medarbejdere og alle andre, der bidrager til at udvikle vores testsystem, hvor titusindvis af test tages hver dag og svar skal frem, siger formand i Danske Regioner, Stephanie Lose.

 Udviklerne knokler nu med næste skridt, så forældre inden for kort tid også vil kunne tjekke børns corona-prøvesvar på appen MinSundhed.

 

 Fakta: Ændring i muligheden for at se sit barns prøvesvar

Indtil for nylig har det kun været muligt for forældre at få oplyst barnets COVID-19 prøvesvar ved at ringe til egen læge. Men i juli måned i år gav Sundheds- og Ældreministeriet med en ændring i Bekendtgørelse om behandling af personoplysninger i forbindelse med tilbudt test for Coronavirussygdom 2019 (COVID-19) mulighed for, at børns COVID-19 prøvesvar blev gjort digitalt tilgængelige for forældremyndighedsindehaver via sundhed.dk.

Hen over sommeren har det desuden været muligt, for at imødekomme rejsende med børn, at printe COVID-19 pas for børn og voksne, forudsat prøvesvaret var negativt. Passet har altså ikke kunne give det fulde prøvesvar, men det kan nu vises via den nye adgang.

Det er derfor også kun børns COVID-19 prøvesvar, som forældre kan se i den nye visning. Øvrige data på barnet er stadig omfattet af beskyttelse med undtagelse af vaccinationer, medicinoplysninger og logoplysninger, der kan tilgås af forældremyndighedsindehaveren. Når barnet fylder 15 år, ophører adgangen til barnets sundhedsdata. Her får barnet sit eget NemID og kan selv logge ind på sundhed.dk og få adgang til sine sundhedsdata.

 

Sundhed.dk er din digitale indgang til sundhedsvæsenet. En portal, der giver dig overblik over din sundhed og sygdom, og som er ejet af staten, kommunerne og regionerne.

 

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Billede af Stephanie Lose.
Relaterede nyheder

Læs mere

Nationale mål: Flere områder udvikler sig positivt

Flere områder af sundhedsvæsenet har udviklet sig positivt. Det viser årets statusrapport for de nationale mål for sundhedsvæsenet. Blandt andet er hjertedødeligheden faldende, kræftoverlevelsen stiger og flere overlever hjertestop på hospitalerne. COVID-19 epidemien har dog betydning for mange af målepunkterne, og årets statusrapport skal ses i det lys.

Læs mere

Kronik: Lad os styrke hjælpen til nyt liv

I takt med at ufrivillig barnløshed bliver mere udbredt, er det ikke længere nok at være dygtige til at redde liv – vi skal også blive endnu bedre til at hjælpe par og kvinder med at skabe nyt. Det skriver Stephanie Lose og Ulla Astman i en fælles kronik om Danske Regioners nye fertilitetsudspil.

Læs mere

Flere obduktioner kan give bedre forebyggelse af for tidlig død

Når et familiemedlem pludselig afgår ved døden, står familien tilbage i chok, sorg og med en masse ubesvarede spørgsmål. Det kan f.eks. være spørgsmål om, hvorvidt dødsfaldet skyldes arvelig sygdom, og det kan selvsagt skabe stor bekymring for familien. Danske Regioner har derfor nu indgået en aftale med landets tre retsmedicinske institutter, som skal sikre, at flere pårørende får hjælp til en afklaring af, hvorfor et familiemedlem er død uventet, pludseligt og i en tidlig alder.

Læs mere

Algoritmer på arbejde: Nye projekter med kunstig intelligens flytter ind på hospitalerne

I det nye år starter 12 nye projekter med kunstig intelligens i regioner og kommuner. De skal blandt andet anvende kunstig intelligens til at sikre patienter en tryg hjemsendelse fra hospitalet gennem hjemmemonitorering og udbrede en algoritme til sortering af indkomne mails.

Læs mere