Gå til indhold

Covid-19

Regionerne søger personale til den kommende vaccinationsindsats

Sundhedsmyndighederne forbereder sig på, at vacciner mod COVID-19 kommer til Danmark. Det gælder også regionerne, der planlægger den kommende vaccinationsindsats. Derfor søger regionerne medarbejdere til at hjælpe med at vaccinere.

Alle regioner er i fuld gang med at forberede sig på den kommende vaccinationsindsats, og fire ud af fem regioner har aktiveret sider, hvor man kan melde sig til at hjælpe. Regionerne søger nemlig mennesker med en sundhedsfaglig baggrund til at vaccinere. Klik dig ind på de nedenstående links herunder til hver region herunder for at se de specifikke krav til den sundhedsfaglige baggrund ved den enkelt region.

Region Nordjylland har bl.a. allerede et samarbejde med medicinstuderende, der skal hjælpe til med at løse opgaven. Regionen vil opdatere deres hjemmeside, hvis de skulle få brug for flere hænder.

- I regionerne har vi taget opgaven med at teste danskerne på os i efterhånden mange måneder. Nu er tiden lykkeligvis snart kommet til at vaccinere danskerne. Derfor beder regionerne mennesker med den rette sundhedsfaglige baggrund om at melde sig til at hjælpe med vaccinationsindsatsen, så vi hurtigst muligt kan få udbredt de vacciner, som kommer til Danmark, siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner.

Læs mere

Klik dig ind på regionernes egne sider herunder:

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Læs mere

Relaterede nyheder

Nye tiltag er nødvendige: Øget dimensionering løser ikke problemer med lægedækning

Tal fra regionerne viser, at de seneste års øgede dimensionering af speciallægeuddannelsen skævvrider den geografiske fordeling af kommende speciallæger i almen medicin. Derfor er det nødvendigt at tænke i andre baner en generel øget dimensionering, hvis vi skal problemerne med lægedækning til livs, mener Danske Regioner.

Læs mere

Fælles aftale om værnemidler sikrer frontpersonale i fremtidige sundhedskriser

En ny aftale mellem staten og Danske Regioner sikrer, at Danmark har mundbind, handsker og andre nødvendige værnemidler på lager til at beskytte personalet i sundhedssektoren og i ældreplejen i tilfælde af en ny sundhedskrise. Aftalen er baseret på erfaringerne fra covid-19.

Læs mere

Tusindvis af medarbejdere må bruge deres arbejdstid på indlæggelser, der kunne have været forebygget

Mere end 66.000 gange blev en borger over 64 år indlagt akut i 2022, selvom det ofte kunne have været forebygget. Det svarer til en omkostning for hospitalerne på omtrent 2,2 milliarder kroner og næsten 4.500 sygeplejerskers arbejde i et helt år, viser beregninger fra Danske Regioner.

Læs mere

Flere sundhedssocialrådgivere i psykiatrien løfter patienterne og bygger bro

Regionerne ansætter flere sundhedssocialrådgivere, der hjælper og støtter patienter under indlæggelsen og efter udskrivning. De skaber sammenhæng i patienternes behandlingsforløb og frigør tid hos sundhedspersonale.

Læs mere