Cybersikkerhed

Ny kampagne skal hjælpe danskerne med at færdes mere sikkert på nettet

Danskernes hverdag bliver mere og mere digital, men desværre følger de digitale svindlere med, og de bliver dygtigere og mere avancerede. Derfor skyder Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med KL og Danske Regioner en ny kampagne i gang, der skal gøre danskerne opmærksomme på de digitale fælder.

 

Danmark er et af verdens mest digitale samfund. Det rummer mange fordele for både for den enkelte og for samfundet, men samtidig vokser de digitale trusler vokser, og de digitale svindlere forsøger at lokke borgerne i fælder, der bliver mere og mere avanceret.

Senest har tiden under COVID-19 vist, at it-kriminelle forsøger at udnytte en kritisk og sårbar situation ved f.eks. at sende falske mails, hvor sundhedsmyndighederne fremstår som afsender, og det er altafgørende, at danskerne i endnu højere grad bliver rustet til den digitale virkelighed, vi befinder os i. Derfor lancerer Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner i samarbejde kampagnen ”Et klik kan ændre alt”.

Digitaliseringstyrelsen: Afgørende at kunne spotte de digitale fælder

- I Digitaliseringsstyrelsen ligger det os meget på sinde at beskytte danskerne mod digitale fælder. Vi kan desværre se, at it-kriminalitet følger med og bliver mere avancerede, så det er helt afgørende, at danskerne bliver endnu bedre til at genkende de digitale fælder. Derfor lancerer vi nu en indsats, der skal bidrage til at klæde danskerne endnu bedre på til at vige udenom de digitale fælder, siger Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen.


I takt med at hverdagen bliver mere og mere digital, bruger de digitale svindlere også i stor stil digitale kanaler til at snyde danskerne. Og de bliver dygtigere og dygtigere. Derfor sætter kampagnen fokus på, at danskerne skal blive endnu bedre til at tænke sig om, så vi kan gå i en stor bue uden om de digitale fælder. Kampagnen byder bl.a. på en ny ”test-dig-selv”, hvor danskerne kan teste sig selv for at finde ud af, om de er gode til at spotte de digitale fælder.

KL: Kampagnen kan hjælpe til mere sikker digital hverdag

- Vi lever i et af verdens mest digitaliserede samfund, og de nye digitale løsninger giver os rigtig mange muligheder for at gøre borgernes hverdag nemmere og bedre. Fx via selvbetjeningsløsninger på kommunens hjemmeside. Men det stiller også nye krav til borgernes adfærd online. Det er vigtigt, man som borger tager sine forholdsregler, når man er på nettet. Jeg håber, at vi med kampagnen kan give bedre viden og redskaber hos borgerne, som kan hjælpe på vej til en mere sikker digital hverdag, siger Christian Harsløf, direktør i KL.

Danske Regioner: Vigtigt at danskerne kan færdes sikkert på nettet

- Vi er glade for at deltage i kampagnen ”Et klik kan ændre alt”, som skal forbedre danskernes bevidsthed om de digitale trusler og dermed være med til at forhindre, at personlige oplysninger falder i de forkerte hænder. Det er afgørende for regionerne at beskytte danskernes sundhedsdata, og vi vil gerne fremme, at danskerne kan færdes mere sikkert på internettet, siger vicedirektør i Danske Regioner, Tommy Kjeldsgaard. 

Fakta om kampagnen:

  • Kampagnen skal øge danskernes bevidst om de digitale fælder, så færrest muligt udsættes for svindel.
  • Du vil kunne læse mere om ”Et klik kan ændre alt” på Sikkerdigital.dk.
  • Kampagnen er en del af et fællesoffentligt samarbejde mellem KL, Danske Regioner og Digitaliseringsstyrelsen.Kontakt

Hvis du vil vide mere

Sasia Bendix, konsulent
Regionernes Sundhedsteknologi og Innovation (RSI)
M: 2491 7836
E: akj@regioner.dk

Anne Mette Ehlers, chefrådgiver 
Kommunikation
M: 9116 7399
E: ame@regioner.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

Video bliver en fast del af psykiatrien

Under COVID-19-epidemien har videokonsultationer i psykiatrien taget et voldsomt ryk fremad. Nu vil regionerne gøre video til en fast del af arbejdet i psykiatrien, når det giver faglig mening og passer til den enkelte patient. En ny Task Force for digital psykiatri skal lede arbejdet med at udnytte video og andre digitale muligheder i psykiatrien bedst muligt til gavn for patienterne.

Læs mere

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Danskerne er klar til det digitale sundhedsvæsen

Under Corona-epidemien har regionerne og andre aktører på rekordtid sat nye digitale løsninger i søen for at hjælpe borgere, som ikke kunne mødes med sundhedsvæsenet på grund af smitterisikoen. Nye tal viser, at befolkningen med åbne arme tager imod de digitale muligheder, som regionerne vil videreudvikle og udbrede massivt i de kommende år.

Læs mere

Det digitale sprog i Danmark skal være dansk

Stat, regioner og kommuner lancerer i dag den digitale platform ’sprogteknologi.dk’, der skal give
let adgang til danske sprogressourcer og dermed understøtte udviklingen af kunstig intelligens på
dansk. Indsatsen skal bidrage til at sikre, at det digitale sprog i Danmark er dansk. Initiativet
er et samarbejde mellem staten, KL og Danske Regioner.

Læs mere