Gå til indhold

Cybersikkerhed

Ny kampagne skal hjælpe danskerne med at færdes mere sikkert på nettet

Danskernes hverdag bliver mere og mere digital, men desværre følger de digitale svindlere med, og de bliver dygtigere og mere avancerede. Derfor skyder Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med KL og Danske Regioner en ny kampagne i gang, der skal gøre danskerne opmærksomme på de digitale fælder.

 

Danmark er et af verdens mest digitale samfund. Det rummer mange fordele for både for den enkelte og for samfundet, men samtidig vokser de digitale trusler vokser, og de digitale svindlere forsøger at lokke borgerne i fælder, der bliver mere og mere avanceret.

Senest har tiden under COVID-19 vist, at it-kriminelle forsøger at udnytte en kritisk og sårbar situation ved f.eks. at sende falske mails, hvor sundhedsmyndighederne fremstår som afsender, og det er altafgørende, at danskerne i endnu højere grad bliver rustet til den digitale virkelighed, vi befinder os i. Derfor lancerer Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner i samarbejde kampagnen ”Et klik kan ændre alt”.

Digitaliseringsstyrelsen: Afgørende at kunne spotte de digitale fælder

- I Digitaliseringsstyrelsen ligger det os meget på sinde at beskytte danskerne mod digitale fælder. Vi kan desværre se, at it-kriminalitet følger med og bliver mere avancerede, så det er helt afgørende, at danskerne bliver endnu bedre til at genkende de digitale fælder. Derfor lancerer vi nu en indsats, der skal bidrage til at klæde danskerne endnu bedre på til at vige udenom de digitale fælder, siger Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen.


I takt med at hverdagen bliver mere og mere digital, bruger de digitale svindlere også i stor stil digitale kanaler til at snyde danskerne. Og de bliver dygtigere og dygtigere. Derfor sætter kampagnen fokus på, at danskerne skal blive endnu bedre til at tænke sig om, så vi kan gå i en stor bue uden om de digitale fælder. Kampagnen byder bl.a. på en ny ”test-dig-selv”, hvor danskerne kan teste sig selv for at finde ud af, om de er gode til at spotte de digitale fælder.

KL: Kampagnen kan hjælpe til mere sikker digital hverdag

- Vi lever i et af verdens mest digitaliserede samfund, og de nye digitale løsninger giver os rigtig mange muligheder for at gøre borgernes hverdag nemmere og bedre. Fx via selvbetjeningsløsninger på kommunens hjemmeside. Men det stiller også nye krav til borgernes adfærd online. Det er vigtigt, man som borger tager sine forholdsregler, når man er på nettet. Jeg håber, at vi med kampagnen kan give bedre viden og redskaber hos borgerne, som kan hjælpe på vej til en mere sikker digital hverdag, siger Christian Harsløf, direktør i KL.

Danske Regioner: Vigtigt at danskerne kan færdes sikkert på nettet

- Vi er glade for at deltage i kampagnen ”Et klik kan ændre alt”, som skal forbedre danskernes bevidsthed om de digitale trusler og dermed være med til at forhindre, at personlige oplysninger falder i de forkerte hænder. Det er afgørende for regionerne at beskytte danskernes sundhedsdata, og vi vil gerne fremme, at danskerne kan færdes mere sikkert på internettet, siger vicedirektør i Danske Regioner, Tommy Kjeldsgaard. 

Fakta om kampagnen:

  • Kampagnen skal øge danskernes bevidst om de digitale fælder, så færrest muligt udsættes for svindel.
  • Kampagnen er en del af et fællesoffentligt samarbejde mellem KL, Danske Regioner og Digitaliseringsstyrelsen.Kontakt

Hvis du vil vide mere

Sasia Bendix, konsulent
Regionernes Sundhedsteknologi og Innovation (RSI)
M: 2491 7836
E: akj@regioner.dk

Anne Mette Ehlers, chefrådgiver 
Kommunikation
M: 9116 7399
E: ame@regioner.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

Danske Regioner: Regeringen bør være med til at planlægge vedligehold af sundhedsvæsenets bygninger, udstyr og samfundskritisk IT-infrastruktur

Danske Regioner efterlyser fælles analyse af investeringsbehovet sammen med regeringen. Sundhedsvæsenets IT-systemer er blandt den samfundskritiske infrastruktur, hvor der er stort behov for at investere i vedligehold og udskiftning.

Læs mere

Danske Regioner vil give patienterne rettigheder i det nære sundhedsvæsen

Patientrettighederne har været afgørende for at sikre hurtigere, bedre og mere ensartet behandling på de specialiserede sygehuse i Danmark. Samme udvikling har vi brug for i det nære sundhedsvæsen. Derfor foreslår Danske Regioner, at borgerne også skal have klare rettigheder uden for hospitalerne.

Læs mere

En sundhedssky kan sikre sammenhæng i alle patientforløb

Lad os bygge et digitalt fundament, der én gang for alle samler patienternes spredte data på tværs af sektorer. En fællesoffentlig sundhedssky kan sikre ansvar fra start til slut i takt med, at mere behandling flytter til det nære.

Læs mere

Borgere skal sikres hurtig og ensartet adgang til hjælpemidler

Det skal være mere enkelt og ensartet for borgere at få udleveret krykker, kompressionsstrømper eller rollatorer. Danske Regioner vil gøre op med kassetænkningen på hjælpemiddelområdet og gøre borgernes adgang let ved at forenkle lovgivningen, slanke visitationen og samle ansvaret for indkøb, logistik og distribution.

Læs mere