Gå til indhold

Coronavirus/Covid-19

Regioner forlænger tilbud om fertilitetsbehandling for kvinder over 41 år

Corona-virus lukkede fertilitetsklinikkerne midlertidigt, og det har betydet, at nogle af de kvinder, der skulle have haft behandling, er fyldt 41 år og dermed faldet for aldersgrænsen. Derfor har regionerne nu besluttet, at de berørte kvinder alligevel kan få behandling i fire ekstra måneder gældende fra deres fødselsdag.

Corona-krisen har ramt store dele af Danmark. Det gælder også de 15 procent af danske par, der oplever ufrivillig barnløshed. De danske fertilitetsklinikker har nemlig været lukket i perioden 17. marts til 16. april.

Lukningen har medført, at nogle af de kvinder, der skulle have haft behandling, i mellemtiden er fyldt 41 år. Dermed er de faldet for aldersgrænsen og ville under normale forhold ikke længere kunne få fertilitetsbehandling på de regionale klinikker.

På grund af Covid-19 har regionerne imidlertid besluttet, at de berørte kvinder alligevel kan få behandling i fire ekstra måneder gældende fra deres fødselsdag. Det glæder Danske Regioners næstformand, Ulla Astman.

- Fertilitetsbehandling giver rigtig mange mennesker en chance for at få et barn. Og som forælder ved jeg selv, at der ikke findes ret mange større ting i livet, siger hun og fortsætter:

- Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi kan give en række kvinder og par en ny mulighed for behandling. Vores medarbejdere glæder sig til at byde dem velkommen tilbage på klinikken.

For de klinikker, hvor personalet har været eller stadig er involveret i bemandingen af covid-19-afsnit, vil man i det enkelte tilfælde vurdere, om dispensationen skal forlænges yderligere.

Derudover har Folketinget givet dispensation til, at nedfrosne befrugtede og ubefrugtede æg, som i lukkeperioden er blevet fem år og ellers skulle destrueres, kan opbevares og anvendes frem til 1. juli 2020.

På grund af den midlertidige lukning opfordrer Ulla Astman dog til, at der sker en forlængelse af dispensationen, så æggene kan bruges længere end frem til 1. juli.

17.596 kvinder var i fertilitetsbehandling på enten en offentlig eller privat klinik i 2018.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Om coronavirus/Covid-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk.

Læs mere

Relaterede nyheder

Frontpersonale med senfølger efter COVID-19 skal mødes med udstrakt fleksibilitet

Sundhedsministeren, Danske Regioner, KL, Dansk Sygeplejeråd, FOA og Yngre Læger er enige om, at der fortsat skal udvises udstrakt fleksibilitet over for frontpersonale i sundhedssektoren, der har senfølger efter at være blevet smittet med COVID-19 på arbejdspladsen.

Læs mere

Regioner bakker op: Restriktioner kan fjernes, men hospitaler vil fortsat døje med ventelister

Regionerne bakker op om, at tiden er inde til at fjerne restriktionerne. Hospitalerne vil dog fortsat være pressede og have svært ved at følge med i udredning og behandling af andre sygdomme. Fokus er nu på at komme op på normalt aktivitetsniveau.

Læs mere

Overordnede rammer for udmøntning af vinterpakken og fordeling mellem regionerne

Fordelingen mellem regionerne af pengene fra vinterpakken er på plads og regionerne har fastlagt de helt overordnede rammer for, hvordan pengene skal bruges.

Læs mere

De praktiserende læger skal hjælpe med Covid-vaccination i hele landet

Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har indgået en rammeaftale, som åbner for, at både børn og voksne kan blive vaccineret mod covid-19 i hele landet. Det sker efter, at sundhedsmyndighederne har besluttet at inddrage de alment praktiserende læger i vaccinationsudrulningen. Praktiserende læger i alle regioner forventes at gå i gang med at vaccinere i løbet af næste uge.

Læs mere