Gå til indhold

Coronavirus/Covid-19

Regionerne har nu udført mere end 200.000 test for corona-virus

Det er gået stærkt, siden de første danskere blev henvist til hospitalerne for at få en test for corona-virus. Regionerne har nu udført mere end 200.000 test. - Udviklingen viser, at sundhedsvæsenets medarbejdere både har været hurtige og omstillingsparate i en tid med store udfordringer for os alle, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

De danske regioner har netop rundet en milepæl med 200.000 test, siden de første borgere blev henvist for godt to måneder siden.

- Regionerne har formået at teste alle dem, der er blevet henvist til hospitalerne, og antallet af test på hverdage har den seneste uge været mere end 10.000, siger Stephanie Lose.

 Vejen til de 200.000 prøver har ikke været uden udfordringer, da test-kapaciteten bl.a. er presset af begrænset test- og oprensnings-udstyr, fordi Danmark er i kamp med hele verden om leverancerne efter at corona-smitten blev en pandemi.

Og udfordringerne med at teste kan heller ikke siges at være overstået, forklarer Stephanie Lose.

- Det er hårdt arbejde at teste så mange, og det er kun lykkedes, fordi regionernes ansatte har gjort en stor indsats og har formået at tænke alternativt i forhold til at opnå det maksimale udbytte, siger hun.

Hun peger på, at ansatte bl.a. rengør og genbruger to ud af tre af de såkaldte test-bakker fra medico-firmaet Roche, der er den største leverandør af test-kits. Samtidig er studerende og pensionister med en baggrund som bioanalytikere hentet ind for at hjælpe på de mikrobiologiske afdelinger, ligesom laboratorie-ansatte på universiteterne har skiftet arbejdssted og nu i vidt omfang hjælper på hospitalerne.   

Stephanie Lose sender også en venlig tanke til Novo, der dagligt hjælper med mange tusinde analyser, så test-kapaciteten har kunnet øges.

- Situationen har vist, hvor meget det betyder, at vi står sammen, og alle bidrager med arbejdstid og kreative løsninger i en tid, der har udfordret hele samfundet og desværre vil gøre det en rum tid endnu, konkluderer Stephanie Lose.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Om coronavirus/Covid-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk.

Læs mere

Relaterede nyheder