Gå til indhold

Coronavirus/covid-19

Regionerne fremrykker betalinger til virksomheder på op mod 1,5 mia. kroner

Regionerne har besluttet, at deres leverandører får fremrykket betalinger for op mod 1,5 mia. kroner. - Vi ønsker som offentlig indkøber at påtage os vores del af ansvaret for, at virksomhederne klarer sig bedst muligt gennem krisen, siger Stephanie Lose.

Mange virksomheder står i en vanskelig situation som følge af coronavirus/covid-19. Nogle risikerer at lukke pga. de økonomiske udfordringer. Og andre skal fyre medarbejdere.

Derfor har regionerne besluttet at fremrykke betalingen for leverancer, som regionerne får leveret fra både små og store virksomheder. Beløbet anslås til at være op mod 1,5 milliard fordelt på de fem regioner.

Det skal give virksomhederne en hjælpende hånd i krisen. Konkret vil det betyde, at betalingen af en lang række regninger sker, så snart regningen er godkendt – og ikke først når betalingsfristen forfalder.

”Mange virksomheder har det svært i denne tid. Og vi køber i regionerne varer og opgaver fra en lang række virksomheder, som vi er afhængige af for at kunne løse vores opgaver. Jeg ser det derfor som en naturlig ting, at vi i regionerne også ser på, hvordan vi kan afbøde nogle af konsekvenserne af den nuværende krise for vores leverandører,” siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner.

Alle regioner er derfor gået i gang med at se på, hvordan de kan fremrykke betalinger og straksbetale regninger, der ligger til betaling senere på måneden. Målet er at imødegå likviditetsudfordringer i virksomhederne forårsaget af den aktuelle situation.

Det kan være producenter af byggematerialer til sygehusbyggerierne, leverandører af hospitalsudstyr, vinduespudsere og meget andet, som regionerne i dag køber hos forskellige leverandører. De enkelte regioner vil nu se på deres betalingssystemer og gennemgå regninger, så leverandørerne kan få fremrykket betalingen for deres opgaveløsning.

”Vi har travlt med at håndtere de sundhedsmæssige konsekvenser af coronavirus. Men vi ønsker også som stor offentlig indkøber at påtage os vores del af ansvaret for, at virksomhederne klarer sig bedst muligt igennem krisen. Derfor er jeg glad for, at vi i alle regioner er klar med denne håndsrækning til virksomhederne,” siger Stephanie Lose.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke SMS) eller pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Coronavirus/Covid-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført 1. marts

Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

Læs mere

Nye tal: Regioner og privathospitaler har samarbejdet om at indhente udskudte behandlinger

Nye tal viser, at regionerne i de sidste fem måneder af 2020 henviste 19 procent flere patienter til privathospitalerne end i 2019. Den private kapacitet har dermed været en vigtig del af regionernes indsats for at hjælpe de mange patienter, der fik udskudt deres undersøgelser og behandlinger under forårets corona-nedlukning.

Læs mere

Regeringen og regionerne vil sikre mulighed for over 400.000 daglige vaccinestik

Regeringen og regionerne opretter i dag et udbud, der skal sikre mulighed for at vaccinere over 400.000 personer om dagen mod covid-19. Det er private virksomheder, der kan byde ind på opgaven. Samtidig skal praktiserende læger og apoteker via en ny bekendtgørelse også have mulighed for at vaccinere.

Læs mere

Lad os udnytte corona-erfaringerne til at lande en stærk sundhedsaftale

Sundhedsvæsenets håndtering af corona-krisen har vist vejen for den kommende sundhedsaftale. Lad os udnytte alle de gode erfaringer og gøre 2021 til året, hvor vi fremtidssikrede sundhedsvæsenet med en stærk, bred og langtidsholdbar aftale. Det skriver Stephanie Lose i et debatindlæg.

Læs mere