Gå til indhold

Sundhed

Behandlingsrådets arbejdsform klar til høring

Danske Regioner har udarbejdet rammerne for, hvordan Behandlingsrådet skal evaluere teknologier og behandlinger. De bliver nu sendt i høring frem til den 18. december. Derudover får life science-industrien en observatørpost i rådet.

I foråret vedtog Danske Regioners bestyrelse den endelige model for et dansk behandlingsråd, der skal vurdere, om prisen på nye behandlinger og teknologier står mål med effekten for patienterne. Sidenhen har Behandlingsrådet både fået en formand og en direktør. Og nu tager regionerne næste skridt.

Danske Regioner sender nemlig en metode- og procesramme i offentlig høring frem til den 18. december. Procesrammen beskriver de trin, en behandling eller teknologi skal igennem, når de bliver evalueret af Behandlingsrådet, mens metoderammen beskriver de metoder, rådet skal bruge i evalueringerne.

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, glæder sig over, at den nærmere beskrivelse af Rådets arbejdsform er på plads. Hun ser nu frem til at få input i den kommende høringsrunde:

- Hvis patienterne fortsat skal mødes af det bedst mulige sundhedsvæsen, skal vi bruge vores ressourcer på den behandling, der virker bedst og giver mest sundhed for pengene. Her kommer Behandlingsrådet til at spille en betydningsfuld rolle, og derfor er det afgørende at sikre, at rådet får de bedst mulige rammer til at kunne gøre en positiv forskel, siger hun og fortsætter:

- Patienterne og medarbejdernes erfaringer med behandlingen eller teknologien kommer – sammen med den videnskabelige dokumentation – til at være centrale for Behandlingsrådets vurderinger. Det er vigtigt, for det er dem, der skal have gavn af løsningerne ude i dagligdagen i sundhedsvæsenet.

Observatørplads til industrien

Danske Regioner har desuden besluttet at udvide Behandlingsrådet med en ekstra observatørpost, der skal besættes af en repræsentant for life science-virksomhederne.

De fem erhvervsorganisationer, der repræsenterer life science-industrien, er blevet enige om at lade sig repræsentere af Medicoindustrien. Og det er Stephanie Lose er glad for:

- Et godt samarbejde med erhvervslivet er væsentligt for, at Behandlingsrådet bliver en succes. Med observatørposten styrker vi den gode dialog og sikrer, at Rådet også får kvalificerede input fra life science-virksomhederne, når de skal evaluere et produkt, siger hun.

Da virksomhedernes repræsentant deltager som observatør i Behandlingsrådet, vil vedkommende ikke have stemmeret, når rådet skal træffe beslutninger.

Behandlingsrådet mødes for første gang inden sommerferien 2021, og skal holde 6-10 møder om året. Rådet har 15 medlemmer og tre observatører.

 

Læs mere:

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Mirja Kløjgaard, chefrådgiver
Center for økonomi, styring og aftaler
M: 6167 4848
E: mjk@regioner.dk

Morten Christensen, presserådgiver
Kommunikation
M 3069 1917
E: moc@regioner.dk

Relaterede nyheder

Læs mere

Syv millioner til forebyggelse

Syv lovende forskningsprojekter får penge fra den Fælles Regionale Pulje til Forskning i Forebyggelse. Igen i år har interessen for puljen været stor med hele 81 ansøgninger.

Læs mere

Regeringen indgår aftale om fortsat brug af den private kapacitet

Som led i akutplanen har regeringen og Danske Regioner indgået en aftale med Sundhed Danmark, der blandt andet giver lavere priser på behandling og undersøgelser, så regionerne bedst muligt kan inddrage det private i afviklingen af ventelister.

Læs mere

De fem regionsrådsformænd: Ulighedspulje skal afhjælpe geografisk ulighed i sundhed

Samtlige formænd i Danmarks regioner er enige om, at det er en fælles opgave at bekæmpe den geografiske ulighed i sundhed. Uligheden er en kæmpe udfordring for både ansatte og patienter, og regionerne arbejder intensivt med at skaffe personale i alle dele af landet. Men problematikken er så alvorlig, at det også kræver en national indsats. Derfor foreslår de nu en statslig ulighedspulje.

Læs mere

Debat: Teknokratiske strukturreformer vil være gift for det danske sundhedsvæsen

Personale, patienter og pårørende kan blive gidsler i et udmattende og langvarigt reformforløb, hvis det regionale demokrati bliver hældt ned ad brættet til fordel for et teknokratisk styret sundhedsvæsen, som Moderaterne foreslår. I stedet er der brug for ansvarlige og langsigtede løsninger på det stigende behandlingsbehov og manglen på arbejdskraft.

Læs mere