Gå til indhold

Sundhed

Behandlingsrådets arbejdsform klar til høring

Danske Regioner har udarbejdet rammerne for, hvordan Behandlingsrådet skal evaluere teknologier og behandlinger. De bliver nu sendt i høring frem til den 18. december. Derudover får life science-industrien en observatørpost i rådet.

I foråret vedtog Danske Regioners bestyrelse den endelige model for et dansk behandlingsråd, der skal vurdere, om prisen på nye behandlinger og teknologier står mål med effekten for patienterne. Sidenhen har Behandlingsrådet både fået en formand og en direktør. Og nu tager regionerne næste skridt.

Danske Regioner sender nemlig en metode- og procesramme i offentlig høring frem til den 18. december. Procesrammen beskriver de trin, en behandling eller teknologi skal igennem, når de bliver evalueret af Behandlingsrådet, mens metoderammen beskriver de metoder, rådet skal bruge i evalueringerne.

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, glæder sig over, at den nærmere beskrivelse af Rådets arbejdsform er på plads. Hun ser nu frem til at få input i den kommende høringsrunde:

- Hvis patienterne fortsat skal mødes af det bedst mulige sundhedsvæsen, skal vi bruge vores ressourcer på den behandling, der virker bedst og giver mest sundhed for pengene. Her kommer Behandlingsrådet til at spille en betydningsfuld rolle, og derfor er det afgørende at sikre, at rådet får de bedst mulige rammer til at kunne gøre en positiv forskel, siger hun og fortsætter:

- Patienterne og medarbejdernes erfaringer med behandlingen eller teknologien kommer – sammen med den videnskabelige dokumentation – til at være centrale for Behandlingsrådets vurderinger. Det er vigtigt, for det er dem, der skal have gavn af løsningerne ude i dagligdagen i sundhedsvæsenet.

Observatørplads til industrien

Danske Regioner har desuden besluttet at udvide Behandlingsrådet med en ekstra observatørpost, der skal besættes af en repræsentant for life science-virksomhederne.

De fem erhvervsorganisationer, der repræsenterer life science-industrien, er blevet enige om at lade sig repræsentere af Medicoindustrien. Og det er Stephanie Lose er glad for:

- Et godt samarbejde med erhvervslivet er væsentligt for, at Behandlingsrådet bliver en succes. Med observatørposten styrker vi den gode dialog og sikrer, at Rådet også får kvalificerede input fra life science-virksomhederne, når de skal evaluere et produkt, siger hun.

Da virksomhedernes repræsentant deltager som observatør i Behandlingsrådet, vil vedkommende ikke have stemmeret, når rådet skal træffe beslutninger.

Behandlingsrådet mødes for første gang inden sommerferien 2021, og skal holde 6-10 møder om året. Rådet har 15 medlemmer og tre observatører.

 

Læs mere:

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Mirja Kløjgaard, chefrådgiver
Center for økonomi, styring og aftaler
M: 6167 4848
E: mjk@regioner.dk

Morten Christensen, presserådgiver
Kommunikation
M 3069 1917
E: moc@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Billede af Stephanie Lose.
Relaterede nyheder

Læs mere

Direktør for Behandlingsrådet er fundet

Malene Møller Nielsen tiltræder 1. november stillingen som direktør for Behandlingsrådet. Hun kommer fra en stilling som kontorchef for Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland.

Læs mere

Nu er alle fem regioners budgetter på plads

Næste års budgetaftale faldt i aftes på plads i Region Syddanmark, og dermed er der nu indgået aftaler i alle fem regioner.
Stigende medicinudgifter belaster budgetterne i alle regioner, men generelt er der sikret stabilitet på hospitalerne uden store sparerunder.
-Vi har sikret rammerne og det giver ro, men budgetlægningerne har været udfordrende, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Læs mere

Kvalitet for patienterne, klimakamp og ”Corona”-lager – Regionerne har ny indkøbsstrategi klar

Danske Regioner lancerer nu regionernes nye indkøbsstrategi frem mod 2025. Strategien skal sikre, at regionerne bliver endnu bedre til at købe de produkter, der har værdi for patienterne og gavner klimaet. Derudover skal der fremover være mindst seks måneders forbrug af kritiske værnemidler og testmaterialer på lager, når en epidemi rammer Danmark.

Læs mere

Regioner: Jorden er mere forurenet end ventet – og oprensning bliver en varig opgave

En ny prognose viser, at opgaven med at rense op efter fortidens små og store forureninger vil strække sig mange år frem. Flere forurenede grunde kommer til, og det bør derfor ses som en fast driftsopgave at holde overblik og håndtere risici fremover, mener Danske Regioner.

Læs mere