Gå til indhold

Sundhed

Direktør for Behandlingsrådet er fundet

Malene Møller Nielsen tiltræder 1. november stillingen som direktør for Behandlingsrådet. Hun kommer fra en stilling som kontorchef for Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland.

Opbygningen af Danmarks nye behandlingsråd er kommet et skridt videre. 1. november 2020 tiltræder Malene Møller Nielsen stillingen som direktør for det nye behandlingsråd, som Danske Regioners bestyrelse tidligere i år nedsatte som en pendant til Medicinrådet.

Behandlingsrådet skal fra foråret 2021 hjælpe sundhedsmyndighederne med at vurdere, om udgifterne til forskellige behandlinger og teknologier i sundhedsvæsenet står mål med effekten for patienterne.

Rådet får hovedsæde i Aalborg og med valget af Malene Møller Nielsen som direktør bliver det også med en nordjyde ved roret. Malene Møller Nielsen er 41 år, kandidat i statskundskab og kommer fra en stilling som kontorchef for Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland. Hun har bred erfaring fra sundhedsområdet og kender til såvel driften, det bureaukratiske håndværk, interessenternes behov og det politiske niveau.

- Med Malene ved roret får vi en stærk og kompetent lederprofil, som kan skabe en god start for Behandlingsrådets sekretariatet. Hun får en vigtig opgave med at definere roller, strukturer og opgaver og ikke mindst ansætte dygtige medarbejdere til Rådet. Hun kommer med andre ord til at skabe fundamentet for fagudvalgenes sagsbehandling forud for Behandlingsrådet vurderinger, ” siger Michael Dall, lægelig direktør på Odense Universitetshospital-Svendborg Sygehus og formand for Behandlingsrådet.

Privat bor Malene Møller Nielsen i Vodskov med sin familie, hvor hun blandt andet bruger sin fritid som aktiv fodboldtræner- og spiller i den lokale fodboldklub.

Fakta om Behandlingsrådet:

  • Behandlingsrådet skal evaluere, om udgifterne til en behandling eller teknologi i sundhedsvæsenet står mål med effekten for patienterne.
  • Derudover skal Behandlingsrådet bidrage til lighed i sundhed ved at understøtte en ensartet anvendelse af teknologier og behandlingstilbud på tværs af landet og til både store og små patientgrupper.
  • Rådet kan både evaluere teknologier og behandlinger, der allerede er i brug eller er nye. Det er forventningen, at Rådet vil evaluere ca. 15-25 teknologier samt 2-3 behandlinger om året alt afhængigt af, hvor komplekse de er.
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Læs mere

Relaterede nyheder

Regionerne prioriterer og skaber sammenhæng i sundhedsvæsenet

Ofte bidrager sundhedsdebatten til nye indsigter og nøgterne bud på løsninger. Det kan dog efterhånden mærkes at valgkampen lurer under overfladen. Senest i Altinget hvor folketingskandidat for moderaterne Monika Rubin genbesøger en række påstande om regionernes arbejde og rolle i det danske sundhedsvæsen, skriver Danske Regioners formand for sundhedsudvalget, Karin Friis Bach i debatindlæg.

Læs mere

Regionernes udgifter til sygeplejerskevikarer ligger stabilt

Ny delrapport om eksternt vikararbejde for sygeplejersker viser, at udgifterne har ligget stabilt fra 2017-2021. Samt at det kun var en relativ beskeden andel af sygeplejerskerne, der både var ansat på et hospital og i et eksternt vikarbureau. Hospitalerne arbejder hårdt for at begrænse brugen af eksterne vikarer yderligere, fastslår formanden for Danske Regioners løn- og praksisudvalg, Heino Knudsen.

Læs mere

Regionale budgetaftaler for 2023 er på plads

De fem regionsråd har indgået budgetaftaler for 2023. Aftalerne sikrer blandt andet flere penge til fastholdelse, rekruttering og arbejdsmiljø på hospitalerne samt til det nære sundhedsvæsen. Det har været nødvendigt med svære prioriteringer i anlægsbudgettet.

Læs mere

Danske Regioner lancerer plan for at bekæmpe ventelister og personalemangel i sundhedsvæsenet

Planen indeholder 12 indsatser, som skal sikre flere medarbejdere på hospitalerne og kortere ventetider for patienterne.

Læs mere