Gå til indhold

Sundhed

Direktør for Behandlingsrådet er fundet

Malene Møller Nielsen tiltræder 1. november stillingen som direktør for Behandlingsrådet. Hun kommer fra en stilling som kontorchef for Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland.

Opbygningen af Danmarks nye behandlingsråd er kommet et skridt videre. 1. november 2020 tiltræder Malene Møller Nielsen stillingen som direktør for det nye behandlingsråd, som Danske Regioners bestyrelse tidligere i år nedsatte som en pendant til Medicinrådet.

Behandlingsrådet skal fra foråret 2021 hjælpe sundhedsmyndighederne med at vurdere, om udgifterne til forskellige behandlinger og teknologier i sundhedsvæsenet står mål med effekten for patienterne.

Rådet får hovedsæde i Aalborg og med valget af Malene Møller Nielsen som direktør bliver det også med en nordjyde ved roret. Malene Møller Nielsen er 41 år, kandidat i statskundskab og kommer fra en stilling som kontorchef for Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland. Hun har bred erfaring fra sundhedsområdet og kender til såvel driften, det bureaukratiske håndværk, interessenternes behov og det politiske niveau.

- Med Malene ved roret får vi en stærk og kompetent lederprofil, som kan skabe en god start for Behandlingsrådets sekretariatet. Hun får en vigtig opgave med at definere roller, strukturer og opgaver og ikke mindst ansætte dygtige medarbejdere til Rådet. Hun kommer med andre ord til at skabe fundamentet for fagudvalgenes sagsbehandling forud for Behandlingsrådet vurderinger, ” siger Michael Dall, lægelig direktør på Odense Universitetshospital-Svendborg Sygehus og formand for Behandlingsrådet.

Privat bor Malene Møller Nielsen i Vodskov med sin familie, hvor hun blandt andet bruger sin fritid som aktiv fodboldtræner- og spiller i den lokale fodboldklub.

Fakta om Behandlingsrådet:

  • Behandlingsrådet skal evaluere, om udgifterne til en behandling eller teknologi i sundhedsvæsenet står mål med effekten for patienterne.
  • Derudover skal Behandlingsrådet bidrage til lighed i sundhed ved at understøtte en ensartet anvendelse af teknologier og behandlingstilbud på tværs af landet og til både store og små patientgrupper.
  • Rådet kan både evaluere teknologier og behandlinger, der allerede er i brug eller er nye. Det er forventningen, at Rådet vil evaluere ca. 15-25 teknologier samt 2-3 behandlinger om året alt afhængigt af, hvor komplekse de er.
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Læs mere

Relaterede nyheder

Årets sundhedsdebattør satte fokus på sundhed, superstimuli og manipulation

Årets sundhedsdebattør Nicklas Brendborg satte gang i en debat om sundhed, superstimuli og manipulation af vores belønningssystem foran et veloplagt publikum. Prismodtageren åbnede folkemødet 2024 i Danske Regioners telt, hvor formand Anders Kühnau bød ham velkommen. Nicklas Brendborg får prisen for sin seneste bog 'Vanedyr'.

Læs mere

Danske Regioner om struktur-rapport: Mange gode takter, nu skal vi huske ambitionerne

Der er grund til at rose Sundhedsstrukturkommissionen for et meget grundigt stykke arbejde, og der er mange gode takter i den rapport, som netop er fremlagt. Især er det positivt, at Kommissionen i høj grad har taget ideen om at samle ansvaret for sundhed til sig.

Læs mere

Kronik: Sæt ikke sundhedsambitionerne i bakgear

Lige om lidt afleverer Sundhedsstrukturkommissionen sin rapport, og så går startskuddet til den politiske armlægning om en sundhedsreform. Fra regionerne er budskabet klart: Sæt patienten i centrum. Sæt handling bag ordene. Og sæt barren højt. Så vi får en reform af gavn og ikke blot af navn.

Læs mere

Ny økonomiaftale giver nødvendigt løft og giver regionerne mulighed for at udvikle sundhedsvæsenet

Regeringen og Danske Regioner har indgået en flot økonomiaftale, som med et løft på næsten to milliarder kroner giver regionerne mulighed for at investere i sundhedsvæsenets udvikling. Aftalen giver samtidig regionerne bedre forudsætninger for at styre medicinudgifterne.

Læs mere