Gå til indhold

Overenskomstforhandlinger

Danske Regioner: Godt for patienterne, at der er udsigt til en afslutning på strejken

Det er godt, der er udsigt til, at der kan komme en ende på strejken, og at de mange tusinde danskere, der har brug for behandling i sundhedsvæsenet, igen kan se frem til at kunne blive behandlet, lyder det fra Danske Regioner.

Onsdag aften præsenterede Regeringen et udkast til et indgreb, og dermed er der udsigt til, at der kan komme en ende på den 10 uger lange strejke.

- Det er rigtig godt for patienterne, at vi nu får udsigt til en afslutning på strejken. Mange danskere har fået udskudt deres behandling på hospitalet på grund af konflikten, og nu vil vi have fuldt fokus på at få indhentet alle de udskudte operationer og undersøgelser så hurtigt som muligt, siger Anders Kühnau, der er formand for Danske Regioners løn- og praksisudvalg og chefforhandler og fortsætter:

- Nu ser det ud til at ende med et indgreb, men der er ingen tvivl om, at jeg helst havde set, at vi kunne have lavet en overenskomstaftale med sygeplejerskerne, ligesom vi landede aftaler med de andre medarbejdergrupper.

Regionerne skal være en attraktiv arbejdsplads

Konflikten har stået på længe, og mange medarbejdere har været påvirket direkte eller indirekte af strejken.

- Det naturligt, hvis det er svært at vende tilbage til det normale arbejdsliv. Det vil gælde for mange sygeplejersker og for mange andre medarbejdere på de regionale arbejdspladser. Det kan jeg godt forstå, siger Anders Kühnau.

Derfor handler det for regionerne nu også om at gøre alt, hvad vi kan for, at vi finder tilbage til en god hverdag på arbejdspladserne og i fællesskab sikre, at sundhedsvæsenet også fremover kan levere behandling af allerhøjeste kvalitet til patienterne.

- I regionerne vil vi fortsat arbejde hårdt for, at hospitalerne i endnu højere grad bliver attraktive arbejdspladser for sygeplejerskerne. Vi er blandt andet i gang med at indføre bedre introduktionsforløb for nyuddannede med mere tid til oplæring, skabe bedre sammenhæng i praktikforløb og gøre det mere attraktivt at arbejde fuld tid. Den vej skal vi videre ad, siger Anders Kühnau.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

Overenskomster for det regionale arbejdsmarked er stemt hjem

Afstemningen om OK24 er afsluttet for 150.000 regionalt ansatte, og resultatet er et klart ja. Dermed træder de nye overenskomster i kraft med tilbagevirkende kraft fra 1. april 2024. Heino Knudsen, formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), glæder sig over opbakningen til de indgåede aftaler.

Læs mere

Danske Regioner efter kritik: Der er rettet op

Regionerne tager Rigsrevisionens kritik af overholdelse af de maksimale ventetider for kræftpatienter alvorligt. Rapporten understreger, at reglerne på området har været uklare. Der er nu skabt klarhed med en ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen og langt mere systematisk monitorering af de maksimale ventetider.

Læs mere

Nye tal fra regionerne: Langt de fleste kræftpatienter bliver behandlet til tiden

Langt de fleste kræftpatienter kommer i gang med deres behandling inden for tidsfristerne af de maksimale ventetider, og det er kun en brøkdel af patienterne som venter længere af kapacitetsmæssige årsager.

Læs mere

Psykiatrisk team vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at hjælpe hjemløse på deres præmisser

Hjemløse har ofte oplevet mange svigt. Også fra systemet. Det Tværsektorielle Fællesteam i Psykiatrisk Center Amager og Københavns Kommune vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at samarbejde tæt med aktører og at give samfundets mest udsatte borgere professionel her-og-nu-hjælp, når de er klar.

Læs mere