Gå til indhold

Overenskomstforhandlinger

Danske Regioner: Godt for patienterne, at der er udsigt til en afslutning på strejken

Det er godt, der er udsigt til, at der kan komme en ende på strejken, og at de mange tusinde danskere, der har brug for behandling i sundhedsvæsenet, igen kan se frem til at kunne blive behandlet, lyder det fra Danske Regioner.

Onsdag aften præsenterede Regeringen et udkast til et indgreb, og dermed er der udsigt til, at der kan komme en ende på den 10 uger lange strejke.

- Det er rigtig godt for patienterne, at vi nu får udsigt til en afslutning på strejken. Mange danskere har fået udskudt deres behandling på hospitalet på grund af konflikten, og nu vil vi have fuldt fokus på at få indhentet alle de udskudte operationer og undersøgelser så hurtigt som muligt, siger Anders Kühnau, der er formand for Danske Regioners løn- og praksisudvalg og chefforhandler og fortsætter:

- Nu ser det ud til at ende med et indgreb, men der er ingen tvivl om, at jeg helst havde set, at vi kunne have lavet en overenskomstaftale med sygeplejerskerne, ligesom vi landede aftaler med de andre medarbejdergrupper.

Regionerne skal være en attraktiv arbejdsplads

Konflikten har stået på længe, og mange medarbejdere har været påvirket direkte eller indirekte af strejken.

- Det naturligt, hvis det er svært at vende tilbage til det normale arbejdsliv. Det vil gælde for mange sygeplejersker og for mange andre medarbejdere på de regionale arbejdspladser. Det kan jeg godt forstå, siger Anders Kühnau.

Derfor handler det for regionerne nu også om at gøre alt, hvad vi kan for, at vi finder tilbage til en god hverdag på arbejdspladserne og i fællesskab sikre, at sundhedsvæsenet også fremover kan levere behandling af allerhøjeste kvalitet til patienterne.

- I regionerne vil vi fortsat arbejde hårdt for, at hospitalerne i endnu højere grad bliver attraktive arbejdspladser for sygeplejerskerne. Vi er blandt andet i gang med at indføre bedre introduktionsforløb for nyuddannede med mere tid til oplæring, skabe bedre sammenhæng i praktikforløb og gøre det mere attraktivt at arbejde fuld tid. Den vej skal vi videre ad, siger Anders Kühnau.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

Trepartsaftale vil styrke rekrutteringen til velfærden 

Danske Regioner har indgået en vigtig trepartsaftale med regeringen og de øvrige parter på det offentlige arbejdsmarked. Aftalen er væsentlig for alle danskere, der har behov for hjælp i sundhedsvæsnet. Den skal være med til at løse udfordringer med rekruttering der, hvor der er størst behov for personale og vagter hele døgnet.

Læs mere

Der er behov for én fælles motor, som kan tage samlet ansvar for sundheden

Vi har et godt sundhedsvæsen i Danmark. Men der er også meget, der kan blive bedre. Især er sundhedsvæsenet uden for hospitalerne i årevis blevet forsømt. Der mangler en drivkraft – en motor – som kan udvikle det nære sundhedsvæsen og tage overordnet ansvar for danskernes sundhed.

Læs mere

Danske Regioner: Der er behov for ét samlet ansvar for sundhedsvæsenet

Det er afgørende for et bæredygtigt sundhedsvæsen, at en kommende sundhedsstrukturreform sikrer et samlet ansvar for hele kæden af sundhedsydelser, samt at der sikres samlet lovgivning og samlet budget.

Læs mere

Aftale om udmøntning af 281 mio. kr. til ekstraordinær indsats på kræftområdet 

Regeringen styrker nu kræftområdet med ekstra 300 mio. kr. i 2024 til en ekstraordinær indsats på kræftområdet. Aftalen skal øge behandlingskapaciteten på landets kræftafdelinger og gå til en udvidelse af tilskudsordningen til tandpleje, da nogle kræftpatienter kan opleve senfølger i form af tandproblemer.

Læs mere