Gå til indhold

Økonomi

Regionerne hilser vinterpakke velkommen: Godt for et presset sundhedsvæsen

1 milliard kroner er en vigtig redningskrans for et sundhedsvæsen, der er presset på flere fronter. Regionerne vil gøre en stor indsats for, at pengene hurtigt kommer ud og virke der, hvor presset er allerstørst.

Regionerne får som del af finansloven for 2022 tildelt en såkaldt vinterpakke bestående af 1 milliard kroner. Pengene skal bidrage til, at et presset sundhedsvæsen kan komme gennem vinteren.

Det er ikke alene håndteringen af mennesker med eller til observation for COVID-19, der presser hospitalerne. Men i kombination med, at flere danskere har behov for akut behandling, at sygeplejersker efter strejken afvikler ferie, at mange sundhedsmedarbejdere naturligt er udmattede efter mere end halvandet år under svære og ekstraordinære forhold og ikke mindst at hospitaler flere steder i landet mangler sundhedsfaglig arbejdskraft, så bliver sundhedsvæsenet aktuelt presset til det yderste.

- Vi er glade for, at man på Christiansborg ser og anerkender, at hele vores offentlige sundhedsvæsen er presset i hidtil uset grad. Derfor er en ekstra pose penge også noget, vi i den grad kan bruge i regionerne, når vi skal forsøge at løse de udfordringer, vi helt akut står i, og som der ikke er udsigt til forsvinder af sig selv i løbet af de næste måneder, siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner.

Hvordan pengene bedst bliver brugt, er noget, som de fem regioner og Danske Regioner vil drøfte i fællesskab og hurtigt lægge en plan for. Pengene kommer dog med en overordnet ramme:

- Der er tale om en pose penge, der kan gå til for eksempel engangstillæg for at sikre hænder nok til at komme igennem vinteren. Det glæder mig, at vi med pengene her kan være med til at give medarbejderne på hospitalerne en særlig anerkendelse for at hjælpe til med at få hele samfundet så godt som muligt igennem COVID-19-situationen, siger Anders Kühnau, der er formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn. 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt:

E: pressekontakt@regioner.dk

M: 51 51 18 18 (ikke sms)

Relaterede nyheder

Læs mere

Debatindlæg: Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet: Flere fuldtidsstillinger kan fremtidssikre sundhedsvæsnet

Flere på fuldtid er et af de greb, som bliver præsenteret i regeringens nyeste reformudspil ”Danmark kan mere III”. Udspillet har fokus på at få flere fra deltid til fuldtid i kommunerne, men det er man allerede i gang med i regionerne. Lokal dialog og kreativitet er vejen til at få mange flere deltidsansatte i regionerne op på fuld tid, skriver Heino Knudsen og Mona Striib.

Læs mere

Regionerne prioriterer og skaber sammenhæng i sundhedsvæsenet

Ofte bidrager sundhedsdebatten til nye indsigter og nøgterne bud på løsninger. Det kan dog efterhånden mærkes at valgkampen lurer under overfladen. Senest i Altinget hvor folketingskandidat for moderaterne Monika Rubin genbesøger en række påstande om regionernes arbejde og rolle i det danske sundhedsvæsen, skriver Danske Regioners formand for sundhedsudvalget, Karin Friis Bach i debatindlæg.

Læs mere

Regionernes udgifter til sygeplejerskevikarer ligger stabilt

Ny delrapport om eksternt vikararbejde for sygeplejersker viser, at udgifterne har ligget stabilt fra 2017-2021. Samt at det kun var en relativ beskeden andel af sygeplejerskerne, der både var ansat på et hospital og i et eksternt vikarbureau. Hospitalerne arbejder hårdt for at begrænse brugen af eksterne vikarer yderligere, fastslår formanden for Danske Regioners løn- og praksisudvalg, Heino Knudsen.

Læs mere

Regionale budgetaftaler for 2023 er på plads

De fem regionsråd har indgået budgetaftaler for 2023. Aftalerne sikrer blandt andet flere penge til fastholdelse, rekruttering og arbejdsmiljø på hospitalerne samt til det nære sundhedsvæsen. Det har været nødvendigt med svære prioriteringer i anlægsbudgettet.

Læs mere