Gå til indhold

Økonomi

Regionerne hilser vinterpakke velkommen: Godt for et presset sundhedsvæsen

1 milliard kroner er en vigtig redningskrans for et sundhedsvæsen, der er presset på flere fronter. Regionerne vil gøre en stor indsats for, at pengene hurtigt kommer ud og virke der, hvor presset er allerstørst.

Regionerne får som del af finansloven for 2022 tildelt en såkaldt vinterpakke bestående af 1 milliard kroner. Pengene skal bidrage til, at et presset sundhedsvæsen kan komme gennem vinteren.

Det er ikke alene håndteringen af mennesker med eller til observation for COVID-19, der presser hospitalerne. Men i kombination med, at flere danskere har behov for akut behandling, at sygeplejersker efter strejken afvikler ferie, at mange sundhedsmedarbejdere naturligt er udmattede efter mere end halvandet år under svære og ekstraordinære forhold og ikke mindst at hospitaler flere steder i landet mangler sundhedsfaglig arbejdskraft, så bliver sundhedsvæsenet aktuelt presset til det yderste.

- Vi er glade for, at man på Christiansborg ser og anerkender, at hele vores offentlige sundhedsvæsen er presset i hidtil uset grad. Derfor er en ekstra pose penge også noget, vi i den grad kan bruge i regionerne, når vi skal forsøge at løse de udfordringer, vi helt akut står i, og som der ikke er udsigt til forsvinder af sig selv i løbet af de næste måneder, siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner.

Hvordan pengene bedst bliver brugt, er noget, som de fem regioner og Danske Regioner vil drøfte i fællesskab og hurtigt lægge en plan for. Pengene kommer dog med en overordnet ramme:

- Der er tale om en pose penge, der kan gå til for eksempel engangstillæg for at sikre hænder nok til at komme igennem vinteren. Det glæder mig, at vi med pengene her kan være med til at give medarbejderne på hospitalerne en særlig anerkendelse for at hjælpe til med at få hele samfundet så godt som muligt igennem COVID-19-situationen, siger Anders Kühnau, der er formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn.