Gå til indhold

Økonomi

Regionerne hilser vinterpakke velkommen: Godt for et presset sundhedsvæsen

1 milliard kroner er en vigtig redningskrans for et sundhedsvæsen, der er presset på flere fronter. Regionerne vil gøre en stor indsats for, at pengene hurtigt kommer ud og virke der, hvor presset er allerstørst.

Regionerne får som del af finansloven for 2022 tildelt en såkaldt vinterpakke bestående af 1 milliard kroner. Pengene skal bidrage til, at et presset sundhedsvæsen kan komme gennem vinteren.

Det er ikke alene håndteringen af mennesker med eller til observation for COVID-19, der presser hospitalerne. Men i kombination med, at flere danskere har behov for akut behandling, at sygeplejersker efter strejken afvikler ferie, at mange sundhedsmedarbejdere naturligt er udmattede efter mere end halvandet år under svære og ekstraordinære forhold og ikke mindst at hospitaler flere steder i landet mangler sundhedsfaglig arbejdskraft, så bliver sundhedsvæsenet aktuelt presset til det yderste.

- Vi er glade for, at man på Christiansborg ser og anerkender, at hele vores offentlige sundhedsvæsen er presset i hidtil uset grad. Derfor er en ekstra pose penge også noget, vi i den grad kan bruge i regionerne, når vi skal forsøge at løse de udfordringer, vi helt akut står i, og som der ikke er udsigt til forsvinder af sig selv i løbet af de næste måneder, siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner.

Hvordan pengene bedst bliver brugt, er noget, som de fem regioner og Danske Regioner vil drøfte i fællesskab og hurtigt lægge en plan for. Pengene kommer dog med en overordnet ramme:

- Der er tale om en pose penge, der kan gå til for eksempel engangstillæg for at sikre hænder nok til at komme igennem vinteren. Det glæder mig, at vi med pengene her kan være med til at give medarbejderne på hospitalerne en særlig anerkendelse for at hjælpe til med at få hele samfundet så godt som muligt igennem COVID-19-situationen, siger Anders Kühnau, der er formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn. 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Billede af Stephanie Lose.
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Anders Kühnau,
Fmd. for Løn- og Praksisudvalget, fmd. for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), regionsrådsformand
T
M 23 60 27 68
E kuhnau@rr.rm.dk
Billede af Anders Kühnau.
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt:

E: pressekontakt@regioner.dk

M: 51 51 18 18 (ikke sms)

Relaterede nyheder

Læs mere

Den udskudte sundhedsreform er en udskydelse af nødvendige investeringer i forebyggelse

I Danske Regioner har vi ventet længe, og efterhånden også en smule utålmodigt, på det sundhedsudspil, som skal sikre, at vi får de bedste rammer for at udvikle fremtidens nære og mere sammenhængende sundhedsvæsen. Sundhedsaftalen er simpelthen en væsentlig forudsætning for, at vi for alvor kan komme i gang med arbejdet og med at løse de udfordringer, som venter os. Og som vi står i.

Læs mere

Fremtidens sundhedsvæsen formes med nødvendige prioriteringer

Det forgangne år blev et historisk år for det danske sundhedsvæsen, der både har oplevet et ekstraordinært stort pres og en ekstraordinær stor bevågenhed fra offentligheden. Samtidig har dygtige medarbejdere ydet en ekstraordinær stor en indsats over mange dage, uger og måneder.

Læs mere

Nye anbefalinger indgår som led i at lette presset sundhedsvæsen

Sundhedsvæsenet oplever aktuelt et akut pres fra flere fronter, og der findes ikke én snuptagsløsning, som kan lette presset. Men noget af det, regionerne er opmærksomme på, er, at behandlinger skal foretages så klogt og ressourcelet som muligt. Det arbejde kan nye anbefalinger fra sundhedssamarbejdet Vælg Klogt understøtte.

Læs mere

Overordnede rammer for udmøntning af vinterpakken og fordeling mellem regionerne

Fordelingen mellem regionerne af pengene fra vinterpakken er på plads og regionerne har fastlagt de helt overordnede rammer for, hvordan pengene skal bruges.

Læs mere