Gå til indhold

Digitalisering

Ny aftale om videokonference på plejecentre

Fremover kan personalet på landets plejecentre mødes med beboernes praktiserende læge på video, når der fx skal følges op på behandling, justeres på medicindoseringen eller når en borger bliver udskrevet fra hospitalet.

PLO og Danske Regioner har indgået en aftale om mulighed for videokonference mellem plejepersonale og beboerens egen læge. Videokonference kan også bruges andre steder, hvor flere sundhedsfaglige personer skal se patienten samtidigt, fx i socialpsykiatrien eller i forbindelse med sygehusbehandling.

Hovedsigtet er, at møder mellem læge, andre sundhedsprofessionelle og evt. patient kan foregå via video i stedet for fysisk fremmøde, hvor det vurderes relevant, og hvor det er muligt. Formålet er at gøre det nemmere at samle alle kræfter omkring patienten og sammen planlægge det videre forløb. Risikoen for spredning af COVID-19 bliver også mindre, når kontakten foregår over video.

- Denne løsning er en hurtig og smidig måde at tilse patienter på og at tale med plejepersonalet om relevante problemstillinger. Jeg håber, at vi derved kan styrke samarbejdet mellem sundhedsprofessionelle aktører og almen praksis om konkrete patientforløb, siger formand for PLO’s Kommuneudvalg Lise Høyer.

Også i Danske Regioner er der tilfredshed med aftalen:

- Regionerne har set stort ønske om at bruge flere digitale muligheder i almen praksis. Det skal aldrig erstatte den personlige kontakt, men videokonference er et godt eksempel på, hvordan sundhedspersonale og læge kan have en fleksibel drøftelse om og med patienten. Ny teknologi kan understøtte kontakten med egen læge især for dem, der ikke er så mobile, siger Bo Libergren, næstformand i regionernes Løn -og praksisudvalg.

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Bo Libergren,
Næstformand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn, regionsrådsformand
T 29 20 18 00
M 29 20 18 00
E bo.libergren@rsyd.dk
Bo Libergren
Relaterede nyheder

Læs mere

Aftale giver nyt behandlingstilbud hos fysioterapeuter

Borgere med slidgigt i hofter og knæ, primære smerter i lænderyggen, nerverodspåvirkninger i nakken eller lænden eller forsnævring af rygmarvskanalen vil fra efteråret kunne komme i et såkaldt struktureret forløb hos en fysioterapeut. Her vil de få tilbud om et samlet forløb baseret på de nyeste faglige anbefalinger og best practice.

Læs mere

Årets Sundhedsdebattør 2025: “Sammen når vi længere”

Professor og læge Bente Klarlund og forsanger i Kandis Johnny Hansen modtog Danske Regioners pris Årets Sundhedsdebattør 2025 på Folkemødet på Bornholm. De to forskellige stemmer forenes i deres fælles projekt ’Klarlund og Kandis på kur – forever’, hvor de bygger bro mellem forskning og hverdagsliv - mellem sundhedsråd og fællessang.

Læs mere

Ny aftale skal gøre det lettere at være digital borger i Danmark

Det skal være lettere for danskerne at få hjælp til det digitale fra deres pårørende via digitale fuldmagter, borgernes tillid til de offentlige digitale løsninger skal fastholdes, og digital suverænitet i den offentlige sektor skal fremmes. Det er blot nogle af formålene med den nye fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, som regeringen, KL og Danske Regioner præsenterer i dag.

Læs mere

Lad os indføre generisk ordination – for patienterne og sundhedsvæsenets skyld

Det er på høje tid, at vi indfører generisk ordination i Danmark, hvor lægen ordinerer det aktive indholdsstof i en medicin – i stedet for et bestemt handelsnavn. Med generisk ordination styrker vi patientsikkerheden og gør hverdagen lettere for både patienter og sundhedsprofessionelle.

Læs mere