Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19

Plejecentre færdige med første vaccinationer i årets første uge

Når den første uge af 2021 er gået, vil samtlige beboere på alle landets over 900 plejecentre, som har ønsket en vaccine, have fået det første stik. Dermed vil beboerne på både kommunale og private plejecentre og plejehjem i langt højere grad være beskyttet mod COVID-19-smitte.

De første leverancer fra Pfizer-BionTech er nu brugt og den næste leverance er kørt ud på frys i alle regioner. Vaccinen har samtidig vist sig at strække længere end ventet, fordi der kan trækkes flere end de forudsatte 5 vacciner op af et hætteglas. Det har fået vaccinationen af de første danskere godt fra land. 

- Det er glædeligt, at det går så hurtigt med at komme hele vejen rundt på plejecentrene. Det er et stort skridt mod en mere normal verden, hvor vi ikke skal være bange for, at vores ældre medborgere bliver smittet med COVID-19. Jeg vil gerne sige tak til alle de medarbejdere, som står for vaccinationsindsatsen, og tak til kommunerne og praktiserende læger for et tæt og godt samarbejde om den store opgave, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Regionerne har den sidste uge i tæt samarbejde med kommuner og praktiserende læger arbejdet intenst på at vaccinere både frontpersonale og beboere på plejecentre.

Nu åbner vaccinationscentre i alle regionerne, og der tages fat på den næste målgruppe i vaccineindsatsen, som er de mest sårbare, hjemmeboende ældre.

Samtidig fortsætter også vaccination af frontpersonale på plejecentre, i det præhospitale beredskab og på hospitalerne.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Relaterede nyheder

Læs mere