Gå til indhold

Danske Regioner og PLO opsiger aftale om betaling for negative corona-svar

Aftalen om, at læger kan modtage betaling for at sende svar til borgere ved en negativ coronatest, opsiges nu efter fælles ønske

Praktiserende læger har siden juni 2020 kunnet afregne honorar for i særlige tilfælde at sende svar og følge op på mail, når borgere får et negativt corona-testsvar. Aftalen blev indgået for et dække situationer, hvor der har været et opfølgningsbehov fra lægens side, fx hvor lægen har mistanke om covid-19 trods negativt testsvar.

Men Danske Regioner og PLO har nu i fællesskab vurderet, at det er sjældent, at aftalen er relevant. Der er ikke behov for en særlig ydelse for de få tilfælde, hvor lægen alligevel finder behov for at kontakte borgeren. Parterne har derfor i gensidighed besluttet at opsige aftalen om honorering med virkning fra den 10. marts 2021.

Parterne er også i dialog om en tilbagebetaling af nogle af midlerne, men denne del drøftes fortsat.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Læs mere

Relaterede nyheder

Overenskomster for det regionale arbejdsmarked er stemt hjem

Afstemningen om OK24 er afsluttet for 150.000 regionalt ansatte, og resultatet er et klart ja. Dermed træder de nye overenskomster i kraft med tilbagevirkende kraft fra 1. april 2024. Heino Knudsen, formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), glæder sig over opbakningen til de indgåede aftaler.

Læs mere

Anders Kühnau i formandstalen: Høj kvalitet og sammenhæng med et samlet sundhedsvæsen

Det er tid til at samle ansvaret for patienten og sundheden i én myndighed, ét budget og under én lovgivning. Det kan sikre patienterne en bedre sammenhæng og høj kvalitet. Anders Kühnau åbner Regionernes Politiske Topmøde 2024 med opfordring til at samle sundhedssektoren og styrke det nære.

Læs mere

Debat: Vi vil styrke lægedækningen og gøre op med ulighed i sundhed

Praktiserende læger spiller en afgørende rolle i vores sundhedsvæsen, og de er omdrejningspunktet for den omstilling, der skal sikre de mest syge bedre lægedækning. Derfor er der behov for store investeringer, mere faglig ledelse og et nyt honorarsystem.

Læs mere

Danske Regioner: Bedre lægedækning for de mest syge danskere er muligt med ny patientfordeling i almen praksis

Det skal være mere attraktivt at være praktiserende læge i de områder, hvor behovet hos borgerne er størst.  Det er det ofte i områderne længst væk fra de største byer, og derfor skal læger her have færre patienter for at sikre bedre forebyggelse og behandling af fx kroniske sygdomme. Omvendt bør læger med de mest raske patienter have et højere patientantal. Det mener Danske Regioner, der snart forhandler ny overenskomst med Praktiserende Lægers Organisation. 

Læs mere