Gå til indhold

Digitalt

Appen MinSundhed slår downloadrekord under corona

MinSundhed giver nem adgang til COVID-19 svar. Sundhed.dk’s app, som er udviklet på initiativ af Danske Regioner, er nu downloadet over 5 millioner gange.

Coronaepidemien har sat skub i danskernes brug af det digitale sundhedsvæsen – ikke mindst på mobilen. MinSundhed, hvor man blandt andet kan tjekke COVID-19 svar, se sit coronapas og gå direkte til den digitale smitteopsporing, er nu downloadet over 5.241.000 gange. Appen blev udviklet på initiativ af Danske Regioner i 2019.

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, siger:
- Regionerne vil gå forrest og bruge teknologien til at skabe et sundhedsvæsen, som er til at forstå og lige ved hånden, når man har brug for det. Derfor glæder det mig, at danskerne har taget MinSundhed til sig som en nem vej til testsvar i hverdagen.

Digitale løsninger er centrale i regionernes klare ambition om forebygge, diagnosticere og behandle flere, hurtigere og bedre.

- Med digitaliseringen vil regionerne gøre det enklere at være borger, pårørende og medarbejder, siger Stephanie Lose.

Sundhedsapps hitter hos danskerne

Flere offentlige sundhedsapps har fundet vej til danskernes mobiler under epidemien. Både MinSundhed, Sundhedskortet, Min Læge og Coronapas er lige nu blandt Top 10 på App Stores hitliste over gratis apps i Danmark.

Dansk guide til sikre sundhedsapps på vej

For at danskerne mere trygt og nemt kan finde rundt i den voksende jungle af sundhedsapps, arbejder Danske Regioner sammen med Sundhedsministeriet og KL på en national appguide. Guiden skal rumme kvalitetssikrede apps på alle områder af sundhed og sygdom på tværs af somatik og psykiatri - den forventes klar i 2023.

Fakta om MinSundhed-appen

MinSundhed blev lanceret i 2019 som et led i Danske Regioners digitale strategi ”Sundhed for dig.” Appen er udviklet af sundhed.dk på initiativ af Danske Regioner. Udover at du kan tjekke dit COVID-19 svar og vise dit coronapas, samler appen data på tværs af kilder i en tidslinje, så det er let at få overblik. Det gælder prøvesvar, journal fra sygehus og billedbeskrivelser. Appen kan oversætte medicinske fagord automatisk og give simple beskrivelser af, hvad en høj eller lav værdi på et prøvesvar, kan være tegn på.

Med sin seneste funktion kan appen ud fra din GPS-position og tidspunkt på døgnet guide til det rigtige telefonnummer til egen læge, lægevagt eller akuttelefon, hvis du bliver syg eller kommer til skade. Og alle kan komme med forslag på appens Ønskeknap.

Med strategien ”Sundhed for dig” arbejder regionerne på at skabe bedre sammenhæng og øge kvaliteten med ny teknologi og frivillige digitale tilbud, uanset om det er telemedicin til patienter med svær KOL, virtuelle konsultationer eller gratisapps som MinSundhed.

Illustration af appen Min Sundhed.
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Læs mere

Relaterede nyheder

Nyt samlet behandlingstilbud til patienter med dobbeltdiagnoser i regionerne

Fra den 1. september overtager regionerne ansvaret for behandlingen af patienter med dobbeltdiagnoser. Det vil sige patienter, som både har en psykisk lidelse og en samtidig rusmiddelproblematik. Den nye organisering af et samlet tilbud i regi af regionerne skal sikre en mere sammenhængende behandling for denne patientgruppe.

Læs mere

Psykiatrisk team vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at hjælpe hjemløse på deres præmisser

Hjemløse har ofte oplevet mange svigt. Også fra systemet. Det Tværsektorielle Fællesteam i Psykiatrisk Center Amager og Københavns Kommune vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at samarbejde tæt med aktører og at give samfundets mest udsatte borgere professionel her-og-nu-hjælp, når de er klar.

Læs mere

Ny aftale sætter mål for hurtig hjælp til børn og unge i psykisk mistrivsel

Børn og unge med psykisk mistrivsel og symptomer på psykisk lidelse skal fremover kunne få hurtig hjælp. Inden for 14 dage skal man kunne komme til den første samtale i de nye lettilgængelige behandlingstilbud, som skal være fuldt ud etableret i kommunerne senest i 2025.

Læs mere

Hurtigere hjælp til børn og unge med psykiske sygdomme i det nære sundhedsvæsen

En ny aftale for de praktiserende speciallæger kan gøre ventelisterne kortere for børn og unge med psykiske sygdomme. Det forventer Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS).

Læs mere