Gå til indhold

Hospitalsbyggeri

Første søndag i september inviterer regionerne dig bag byggehegnet til Åbent Hospital 2022

Vil du opleve noget stort? Søndag den 4. september kan du komme tæt på fremtidens behandling, når regionerne inviterer indenfor bag byggehegnene på 17 nye og ombyggede hospitaler. Det sker til den fælles åbent hus-begivenhed i alle landets fem regioner, Åbent Hospital.

Til efteråret kan du komme tæt på morgendagens sundhedsvæsen. Med Åbent Hospital giver Danmarks fem regioner alle chancen for et unikt besøg på fremtidens hospitaler midt i byggearbejdet. Åbent hus-begivenheden foregår den første søndag i september. I 2022 slår 17 hospitaler dørene op for dig. Kom alene eller tag venner eller familien med.

Byggerierne redder flere liv

På dagen er medarbejdere med forskellige fagligheder klar til at tage imod og fortælle om de bedre rammer, den nye teknologi og andre landvindinger for medarbejdere og patienter. Fx større og flere enestuer, robotter der tager skraldet, akutmodtagelser med egne specialister og sengestuer, sanserum i psykiatrien og meget mere.

Byggerierne samler landets dygtigste eksperter og gør en forskel for at øge livskvaliteten og redde flere liv gennem bedre behandling især med fokus på mere komplekse sygdomme som hjerte- eller kræftsygdomme.

Anders Kühnau: Grib chancen og oplev fremtidens hospitaler indefra

Patienter, pårørende og medarbejdere har været med i byggeprocessen for at sikre de bedste rammer. Formand for Danske Regioner, Anders Kühnau, siger:

- Jeg håber, at naboer og alle andre interesserede vil gribe chancen for at opleve fremtidens hospitaler indefra til Åbent Hospital. De fantastiske nye rammer giver grundlag for en bedre behandling på patienternes præmisser. Tag en snak med medarbejderne. For mig er medarbejdernes viden, kompetencer og engagement det stærkeste fundament i byggeriet.

Bamsebehandling og brugerinvolvering

Åbent Hospital er en dag for hele familien. I Region Midtjylland på Aarhus Universitetshospital kan du blive blandt de første, der ser udsigten over Aarhus fra toppen af Forum. På Regionshospitalet Randers kan børnene tage deres bamse med og få den behandlet i Bamseklinikken. I Region Nordjylland kan du fx besøge den nye Akutmodtagelse og se de nye enestuer. I Region Hovedstaden kan du komme indenfor i Skandinaviens største og brugerinvolverende diabeteshospital, som ikke ligner et hospital. Find et arrangement nær dig i programmet.

Læs mere

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Marie Bussey, seniorkonsulent
Center for Sundhedsinnovation (SINO)
M 3139 5567
E: mbk@regioner.dk 

Anne Mette Ehlers, chefrådgiver
Kommunikation
M: 9116 7399
E: ame@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Anders Kühnau,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T
M 23 60 27 68
E formanden@regioner.dk
Formand i Danske Regioner Anders Kühnau
Relaterede nyheder

Læs mere

Trepartsaftale vil styrke rekrutteringen til velfærden 

Danske Regioner har indgået en vigtig trepartsaftale med regeringen og de øvrige parter på det offentlige arbejdsmarked. Aftalen er væsentlig for alle danskere, der har behov for hjælp i sundhedsvæsnet. Den skal være med til at løse udfordringer med rekruttering der, hvor der er størst behov for personale og vagter hele døgnet.

Læs mere

Der er behov for én fælles motor, som kan tage samlet ansvar for sundheden

Vi har et godt sundhedsvæsen i Danmark. Men der er også meget, der kan blive bedre. Især er sundhedsvæsenet uden for hospitalerne i årevis blevet forsømt. Der mangler en drivkraft – en motor – som kan udvikle det nære sundhedsvæsen og tage overordnet ansvar for danskernes sundhed.

Læs mere

Danske Regioner: Der er behov for ét samlet ansvar for sundhedsvæsenet

Det er afgørende for et bæredygtigt sundhedsvæsen, at en kommende sundhedsstrukturreform sikrer et samlet ansvar for hele kæden af sundhedsydelser, samt at der sikres samlet lovgivning og samlet budget.

Læs mere

Aftale om udmøntning af 281 mio. kr. til ekstraordinær indsats på kræftområdet 

Regeringen styrker nu kræftområdet med ekstra 300 mio. kr. i 2024 til en ekstraordinær indsats på kræftområdet. Aftalen skal øge behandlingskapaciteten på landets kræftafdelinger og gå til en udvidelse af tilskudsordningen til tandpleje, da nogle kræftpatienter kan opleve senfølger i form af tandproblemer.

Læs mere