Gå til indhold

Aftale

Ny aftale med de praktiserende neurologer sikrer bedre og mere nære tilbud for folk med neurologiske sygdomme

Danske Regioner har indgået en ny aftale med Foreningen af Praktiserende Speciallæger. Den sikrer blandt andet, at folk med hovedpine, epilepsi og Parkinsons sygdom får bedre tilbud om behandling.

Folk med en række neurologiske sygdomme såsom hovedpine, epilepsi og Parkinsons sygdom kan nu se frem til at få bedre og mere nære tilbud om behandling hos de praktiserende speciallæger i neurologi.

Den nye aftale træder i kraft den 1. november 2022.

Får forløb, der hænger bedre sammen

Ud over endnu bedre behandlingstilbud sikrer den nye aftale også, at patienterne får forløb der hænger bedre sammen.

Samtidig sikrer aftalen, at behandlingen hos de praktiserende speciallæger i neurologi afspejler den faglige udvikling og det aktuelle behov i den primære del af sundhedsvæsenet.

Endelig styrker den nye aftale samarbejdet mellem de praktiserende neurologer og de alment praktiserende læger.

Tilfredse med aftalen

Formanden for Danske Regioners Lønnings- og Takstnævn, Heino Knudsen, er tilfreds med aftalen.

- Aftalen er endnu et skridt på vejen mod at sikre borgerne god og nær specialistbehandling. Den sikrer også et mere smidigt patientforløb, som gør, at man som borger ikke hvert år skal tilbage til sin egen læge, før man kan fortsætte behandlingen hos en neurologisk speciallæge, siger Heino Knudsen.

Han fortsætter:

- Jeg er også glad for, at aftalen sikrer behandling af flere borgere med behov for neurologisk speciallægehjælp. Det er noget, som er vigtig for regionerne og det har man nu ved fælles hjælp lykkedes med at gøre på forsvarlig økonomisk vis.

Flere kan behandles hos speciallægerne

Næstformand i Foreningen af Praktiserende Speciallæger, Martin Poulsen, er også tilfreds med den nye aftale.

- Den sikrer at flere patienter kan behandles i speciallægepraksis. Samtidig kan patienter med Parkinsons sygdom være i kontinuerlig behandling hos en praktiserende speciallæge i neurologi, siger han og tilføjer:

- Herudover bliver det muligt, at en stor andel af de voksne epilepsipatienter, der i dag behandles på neurologiske sygehusafdelinger, fremover kan behandles i neurologisk speciallægepraksis.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt i Danske Regioner
T: 5151 1818 (ikke sms)
E: Pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Heino Knudsen,
Formand for løn- og praksisudvalget, regionsrådsformand
T
M 51 14 54 96
E heikn@regionsjaelland.dk
Bestyrelsesmedlem og formand for løn- og praksisudvalget Heino Knudsen
Relaterede Nyheder

Læs mere

- Bedre folkesundhed bør være en del af regeringsgrundlaget

- Vi skal systematisk indrette samfundet på en måde, som styrker folkesundheden både fysisk og mentalt, siger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau. Han mener, at en folkesundhedslov kan skabe rammerne om en hverdag med bedre sundhed og mere trivsel. Om det gælder skolelivet, beskæftigelsesindsatsen, fødevarepolitik eller adgangen til fællesskaber, så bør politikerne gå foran. Ikke færre end 71 organisationer ønsker sig nu en folkesundhedslov.

Læs mere

Ét system løser ikke udfordringerne i sundhedsvæsenet

Avisen Danmark retter kritik mod regionernes to systemer til elektroniske patientjournaler. Kritikken holder dog ikke vand, og ét system vil ikke løse udfordringerne i sundhedsvæsenet, skriver formand for Danske Regioner, Anders Kühnau, i et debatindlæg i Avisen Danmark.

Læs mere

Regionerne sætter ind mod brug af dyre private vikarbureauer

Danske Regioner har vedtaget en handleplan, som skal halvere udgifterne til eksterne vikarer på plejeområdet inden 2025. Målet er at få flere fastansatte på hospitalerne og dække en større del af det resterende vikarbehov ved hjælp af interne vikarbureauer.

Læs mere

Udlandet kommer til Danmark for at blive klogere på sundhedsløsninger

Fælles globale udfordringer i sundhedsvæsnet har i de seneste år fået udenlandske beslutningstagere til at rejse til Danmark for at høste erfaringer omkring blandt andet digitalisering, supersygehuse og behandling af kroniske sygdomme. Samtidig har Danmark fokus rettet mod resten af Europa for at finde løsninger indenfor for eksempel rekruttering og psykiatri.

Læs mere