Gå til indhold

Aftale

Ny aftale med de praktiserende neurologer sikrer bedre og mere nære tilbud for folk med neurologiske sygdomme

Danske Regioner har indgået en ny aftale med Foreningen af Praktiserende Speciallæger. Den sikrer blandt andet, at folk med hovedpine, epilepsi og Parkinsons sygdom får bedre tilbud om behandling.

Folk med en række neurologiske sygdomme såsom hovedpine, epilepsi og Parkinsons sygdom kan nu se frem til at få bedre og mere nære tilbud om behandling hos de praktiserende speciallæger i neurologi.

Den nye aftale træder i kraft den 1. november 2022.

Får forløb, der hænger bedre sammen

Ud over endnu bedre behandlingstilbud sikrer den nye aftale også, at patienterne får forløb der hænger bedre sammen.

Samtidig sikrer aftalen, at behandlingen hos de praktiserende speciallæger i neurologi afspejler den faglige udvikling og det aktuelle behov i den primære del af sundhedsvæsenet.

Endelig styrker den nye aftale samarbejdet mellem de praktiserende neurologer og de alment praktiserende læger.

Tilfredse med aftalen

Formanden for Danske Regioners Lønnings- og Takstnævn, Heino Knudsen, er tilfreds med aftalen.

- Aftalen er endnu et skridt på vejen mod at sikre borgerne god og nær specialistbehandling. Den sikrer også et mere smidigt patientforløb, som gør, at man som borger ikke hvert år skal tilbage til sin egen læge, før man kan fortsætte behandlingen hos en neurologisk speciallæge, siger Heino Knudsen.

Han fortsætter:

- Jeg er også glad for, at aftalen sikrer behandling af flere borgere med behov for neurologisk speciallægehjælp. Det er noget, som er vigtig for regionerne og det har man nu ved fælles hjælp lykkedes med at gøre på forsvarlig økonomisk vis.

Flere kan behandles hos speciallægerne

Næstformand i Foreningen af Praktiserende Speciallæger, Martin Poulsen, er også tilfreds med den nye aftale.

- Den sikrer at flere patienter kan behandles i speciallægepraksis. Samtidig kan patienter med Parkinsons sygdom være i kontinuerlig behandling hos en praktiserende speciallæge i neurologi, siger han og tilføjer:

- Herudover bliver det muligt, at en stor andel af de voksne epilepsipatienter, der i dag behandles på neurologiske sygehusafdelinger, fremover kan behandles i neurologisk speciallægepraksis.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt i Danske Regioner
T: 5151 1818 (ikke sms)
E: Pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Heino Knudsen,
Formand for løn- og praksisudvalget, regionsrådsformand
T
M 51 14 54 96
E heikn@regionsjaelland.dk
Bestyrelsesmedlem og formand for løn- og praksisudvalget Heino Knudsen
Relaterede Nyheder

Læs mere

Årets sundhedsdebattør satte fokus på sundhed, superstimuli og manipulation

Årets sundhedsdebattør Nicklas Brendborg satte gang i en debat om sundhed, superstimuli og manipulation af vores belønningssystem foran et veloplagt publikum. Prismodtageren åbnede folkemødet 2024 i Danske Regioners telt, hvor formand Anders Kühnau bød ham velkommen. Nicklas Brendborg får prisen for sin seneste bog 'Vanedyr'.

Læs mere

Danske Regioner om struktur-rapport: Mange gode takter, nu skal vi huske ambitionerne

Der er grund til at rose Sundhedsstrukturkommissionen for et meget grundigt stykke arbejde, og der er mange gode takter i den rapport, som netop er fremlagt. Især er det positivt, at Kommissionen i høj grad har taget ideen om at samle ansvaret for sundhed til sig.

Læs mere

Kronik: Sæt ikke sundhedsambitionerne i bakgear

Lige om lidt afleverer Sundhedsstrukturkommissionen sin rapport, og så går startskuddet til den politiske armlægning om en sundhedsreform. Fra regionerne er budskabet klart: Sæt patienten i centrum. Sæt handling bag ordene. Og sæt barren højt. Så vi får en reform af gavn og ikke blot af navn.

Læs mere

Ny økonomiaftale giver nødvendigt løft og giver regionerne mulighed for at udvikle sundhedsvæsenet

Regeringen og Danske Regioner har indgået en flot økonomiaftale, som med et løft på næsten to milliarder kroner giver regionerne mulighed for at investere i sundhedsvæsenets udvikling. Aftalen giver samtidig regionerne bedre forudsætninger for at styre medicinudgifterne.

Læs mere