Gå til indhold

Portræt

Rundt om en formand: Fra brugtvogns-forhandler til politiker

Følg vores serie om formændene for Danske Regioners udvalg. Mød denne gang Christoffer Buster Reinhardt, C, formand for Danske Regioners Udvalg for Det Nære Sundhedsvæsen og valgt i Region Hovedstaden.

Beskriv dig selv som politiker:

Jeg er utålmodig og ikke typen, der er til lange rapporter på glitret papir. Mit motto er mere spade, mindre papir! Jeg går efter resultater, og det behøver ikke kun at være store ændringer: Jeg arbejder også gerne for mindre praktiske ændringer, der kan forbedre forholdene for patienterne. Som da vi besluttede at udvide den psykiatriske udrykningstjeneste, så den fungerer nat og dag alle ugens dage. Eller da vi genindførte tilbuddet om lattergas til fødende på Hvidovre Hospital. Dén slags små sejre er med til at tænde gnisten i mig og give mig lyst til politik.

Hvem er du som privatperson?

Jeg er familiemenneske, så efter at jeg og min kæreste fik barn, har vi gået mange lange ture med barnevognen.

Hvad optager dig som politiker lige nu?

Det, der optager mig mest, er at skaffe personale og afvikle ventelisterne efter sygeplejestrejken og covid.

Hvilken oplevelse har været den mest bemærkelsesværdige i din tid som politiker?

Det berørte mig dybt, da vi politikere inviterede unge patienter, der fortalte om deres oplevelser med sundhedsvæsenet. Vi grinede og græd sammen. Jeg kan stadig få kuldegysninger, når jeg tænker på den oplevelse. Vi fandt sammen ud af at forbedre forholdene for de unge patienter, så de kan få uddannelsesvejledning på hospitalerne og møde andre unge som mentorer i forbindelse med et hospitalsophold.

Hvad er det bedste ved Region Hovedstaden?

Beliggenheden er skøn - med grønne områder og alligevel tæt på storbyen. Og når det gælder hospitalsvæsenet, så har vi adgang til dygtige medarbejdere på højt specialiserede hospitaler som fx Rigshospitalet.

Hvilken udfordring er den største i din region?

Manglen på personale, som er en udfordring, der gælder i hele landet. Region Hovedstaden viser ofte - som landets største region - vejen. Men vi skal samtidig være ydmyge og lære af andre, når de også finder gode løsninger. Fx kan Region Syddanmark inspirere andre, når det gælder patientinddragelse og afvikling af ventelister. Og Region Nordjylland har hjulpet os på brystkræftområdet.

Bedste fritidsbeskæftigelse?

Desværre har jeg ikke meget fritid, men jeg elsker både at gå i teatret og at se dårlige serier på Netflix. Jeg er også meget interesseret i historie, - og derfor er jeg uddannet historielærer. Hvis man ikke kender fortiden, har man svært ved at forstå nutiden.

Yndlingsret?

Bøf Bearnaise og stegt flæsk med persillesovs.

Yndlingsmusik?

Alt på Pop FM eller Radio Soft og især dansk popmusik. Mine venner siger, at jeg har virkelig dårlig musiksmag.

Bedste ferie?

Som den i sommer, - vi var på Mallorca og i familiesommerhus i Rågeleje.

Relaterede nyheder

Læs mere

Aftale giver nyt behandlingstilbud hos fysioterapeuter

Borgere med slidgigt i hofter og knæ, primære smerter i lænderyggen, nerverodspåvirkninger i nakken eller lænden eller forsnævring af rygmarvskanalen vil fra efteråret kunne komme i et såkaldt struktureret forløb hos en fysioterapeut. Her vil de få tilbud om et samlet forløb baseret på de nyeste faglige anbefalinger og best practice.

Læs mere

Årets Sundhedsdebattør 2025: “Sammen når vi længere”

Professor og læge Bente Klarlund og forsanger i Kandis Johnny Hansen modtog Danske Regioners pris Årets Sundhedsdebattør 2025 på Folkemødet på Bornholm. De to forskellige stemmer forenes i deres fælles projekt ’Klarlund og Kandis på kur – forever’, hvor de bygger bro mellem forskning og hverdagsliv - mellem sundhedsråd og fællessang.

Læs mere

Prisen som Årets Sundhedsdebattør 2025 går til professor Bente Klarlund og musiker Johnny Hansen

Professor og læge Bente Klarlund og dansktop-musiker Johnny Hansen hædres med Danske Regioners pris Årets Sundhedsdebattør 2025. Makkerparret vinder prisen for deres bog ’Klarlund og Kandis på kur – forever’. I bogen kombinerer de forskning med praksisnære råd og skaber et folkeligt fællesskab om sundhed.

Læs mere

Lad os indføre generisk ordination – for patienterne og sundhedsvæsenets skyld

Det er på høje tid, at vi indfører generisk ordination i Danmark, hvor lægen ordinerer det aktive indholdsstof i en medicin – i stedet for et bestemt handelsnavn. Med generisk ordination styrker vi patientsikkerheden og gør hverdagen lettere for både patienter og sundhedsprofessionelle.

Læs mere