Gå til indhold

Pris

Indstil til Årets Patientoplevelse 2024

Med prisen ”Årets Patientoplevelse” hylder Danske Regioner for andet år i træk initiativer, der forbedrer patientens møde med sundhedsvæsenet. Årets tema er samarbejde med civilsamfundet. Prisen uddeles på Regionernes Politiske Topmøde i april 2024.

Danske Regioner stiftede i 2023 prisen ”Årets Patientoplevelse”, der sætter fokus på tiltag, som bidrager til bedre patient- og pårørendeoplevelser i mødet med sundhedsvæsenet.

Med dette års tema ”mere lighed i behandlingen i samarbejde med civilsamfundet” ønsker Danske Regioner at hylde gode koncepter, løsninger, tiltag, teknologi, organiseringsformer eller andet, der højner den gode patientoplevelse.

Frivillige gør en stor forskel

Hver dag yder frivillige og civilsamfundsorganisationer en stor støttende indsats i Danmark. De drager omsorg for unge, der har det svært. De våger over døende. De sikrer ledsagelse til borgere, der ellers ikke ville kunne passe deres behandling. De støtter udsatte borgere i deres kontakt med sundhedsvæsenet og fungerer kort sagt som den pårørende, som borgeren måske ikke har. Frivillige og civilsamfundsorganisationer er altså vigtige medspillere i vores samfund og vores sundhedsvæsen.

Årets patientoplevelsespris hylder de initiativer, hvor frivillige og civilsamfundsorganisationer i samarbejde med det regionale sundhedsvæsen gør en forskel for udsatte borgere og bidrager til at mindske ulighed i sundhed.

Indstil et initiativ allerede nu

Alle der kender et regionalt initiativ kan fra i dag indstille det til ”Prisen for Årets Patientoplevelse”. Det er muligt at indstille frem til den 13. januar 2024. Herefter bedømmer et dommerpanel bestående af blandt andre patientrepræsentanter og patientorganisationer de modtagne initiativer og udvælger en vinder.

Vinderen modtager et diplom og op til 10.000 kroner i rejsegodtgørelse til at præsentere initiativet andre steder i sundhedsvæsenet. Derudover vil der blive udarbejdet en film om vinderinitiativet, som vil blive vist på Regionernes Politiske Topmøde den 11. april 2024. 

Læs mere om Årets Patientoplevelse og indstil et initiativ:

Fakta

Bedømmelseskriterier

  • Initiativet er nyskabende.
  • Initiativet er implementeret og i brug.
  • Initiativets værdi opleves tydeligt af brugerne (patienter og evt. pårørende).
  • Initiativet anerkendes også af personalet som værdifuldt.
  • Den patientoplevelsesværdi, initiativet bidrager med, er tydeligt dokumenteret, kvalitativt eller kvantitativt.
  • Initiativet kan spredes og anvendes andre steder i sundhedsvæsenet.
  • Initiativet har skabt mere lighed i behandling.
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Billede af Martin Bredgaard Sørensen
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Relaterede nyheder

Læs mere

Årets sundhedsdebattør satte fokus på sundhed, superstimuli og manipulation

Årets sundhedsdebattør Nicklas Brendborg satte gang i en debat om sundhed, superstimuli og manipulation af vores belønningssystem foran et veloplagt publikum. Prismodtageren åbnede folkemødet 2024 i Danske Regioners telt, hvor formand Anders Kühnau bød ham velkommen. Nicklas Brendborg får prisen for sin seneste bog 'Vanedyr'.

Læs mere

Danske Regioner om struktur-rapport: Mange gode takter, nu skal vi huske ambitionerne

Der er grund til at rose Sundhedsstrukturkommissionen for et meget grundigt stykke arbejde, og der er mange gode takter i den rapport, som netop er fremlagt. Især er det positivt, at Kommissionen i høj grad har taget ideen om at samle ansvaret for sundhed til sig.

Læs mere

Kronik: Sæt ikke sundhedsambitionerne i bakgear

Lige om lidt afleverer Sundhedsstrukturkommissionen sin rapport, og så går startskuddet til den politiske armlægning om en sundhedsreform. Fra regionerne er budskabet klart: Sæt patienten i centrum. Sæt handling bag ordene. Og sæt barren højt. Så vi får en reform af gavn og ikke blot af navn.

Læs mere

Ny økonomiaftale giver nødvendigt løft og giver regionerne mulighed for at udvikle sundhedsvæsenet

Regeringen og Danske Regioner har indgået en flot økonomiaftale, som med et løft på næsten to milliarder kroner giver regionerne mulighed for at investere i sundhedsvæsenets udvikling. Aftalen giver samtidig regionerne bedre forudsætninger for at styre medicinudgifterne.

Læs mere