Gå til indhold

Kræft

Reglerne om maksimale ventetider blev overholdt i 99,93 pct. af kræftforløbene

I 99,93 procent af  59.924 udrednings- og behandlingsforløb på kræftområdet blev reglerne om maksimale ventetider overholdt i tredje kvartal af 2024.

For et år siden begyndte Sundhedsstyrelsen sin forstærkede nationale overvågning og indberetning af maksimale ventetider på kræftområdet. Med de seneste tal for tredje kvartal  fortsætter den høje overholdelsesprocent fra første og anden kvartal 2024. 

- Tallene viser, at danskerne kan være helt trygge ved, at de får tilbudt hurtig udredning og behandling, hvis de får en kræftsygdom, fastslår sundhedsudvalgsformand i Danske Regioner, Karin Friis Bach.

De fleste forløb starter inden for de maksimale ventetider

Opgørelsen viser også, at patienterne i 94,41 % af forløbene fik tid til start på udredning eller behandling inden for de maksimale ventetider. I langt de fleste forløb, hvor udredning eller behandling startes senere, sker det af hensyn til patientens helbred, eller fordi  patienterne selv har ønsket det .

I 0,19 procent af forløbene blev tidsfristerne overskredet som følge af mangel på hospitalskapacitet. I disse tilfælde er patienterne blevet tilbudt henvisning til et andet hospital herhjemme eller i udlandet. Og i 0,07 procent af forløbene blev reglerne om maksimal ventetid ikke overholdt, typisk på grund af uforudsete situationer eller menneskelige fejl ved bestilling af undersøgelse eller operation.

Flere kræftpatienter gør det nødvendigt at sikre langsigtet finansiering

Regeringen har siden 2023 afsat ekstra midler til at styrke kapaciteten på kræftområdet.

- Vi er meget glade for de ekstra penge til kræftområdet, som har været med til at styrke kapaciteten og sikre patienter med kræft hurtig udredning og behandling. Der er brug for, at vi får robustgjort kapaciteten på kræftområdet, for vi ser en fortsat stigning i antallet af patienter med kræft, og vi får samtidig flere og bedre behandlingsmuligheder. Så det er vigtigt, at vi sammen med regeringen sikrer en langsigtet finansiering, siger Danske Regioners sundhedsudvalgsformand, Karin Friis Bach.

Læs mere:

 

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Relaterede nyheder

Læs mere

Nu overtager regionerne ordningen med utilsigtede hændelser

Den 1. maj overtager regionerne ordningen med utilsigtede hændelser og driften af Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Det betyder, at sundhedspersonale forsat kan rapportere fejl til brug for læring i sundhedsvæsenet og til gavn for patientsikkerheden.

Læs mere

Danske Regioner undersøger mulige juridiske udfordringer med diabetesteknologi

Den måde, som man i dag bruger teknologien ved glukosemålere til diabetespatienter på, kan indebære nogle juridiske udfordringer. Det skyldes, at leverandørerne af målerne, indsamler patienternes data fra diabetesteknologien. Regionerne undersøger sammen med Indenrigs- og Sundhedsministeriet og de private virksomheder de mulige juridiske udfordringer med diabetesteknologi.

Læs mere

Der er brug for at investere i praktikken på professionsuddannelserne

Regionerne er store uddannelsespladser. Praktik udgør op til 50% af uddannelsen på mange professionsuddannelser. Alligevel er det et område, regionerne selv skal finde midler til inden for deres eget budget i konkurrence med patientbehandlingen. Derfor skal området prioriteres.

Læs mere

Prisvindende initiativ sikrer tryg overgang fra ung til voksen i sundhedsvæsenet

Afdeling for Hormon- og Knoglesygdomme på Aarhus Universitetshospital vinder sammen med Børn- og Ungeafdelinger i Region Midtjylland og Region Nordjylland Prisen Årets Patientoplevelse 2025. De modtager prisen for sammen at sikre unge patienter med kronisk sygdom en tryg overgang fra ungeafdeling til voksenafsnit.

Læs mere