Gå til indhold

REGIO nr. 17

Analysemagasinet REGIO nr. 17 har fokus på nye hospitalsbyggerier.

I REGIO nr. 17 kan du læse om:

  • Over 5700 enestuer til gavn for patienterne
  • 43 nye byggerier til i alt 62 milliarder kroner
  • Psykiatri med mere lys og mindre tvang
  • Byggerier med krav om praktikpladser til unge håndværkere

Læs mere:

relaterede nyheder

Læs mere

Syv ud af ti patienter er tilfredse i psykiatrien

Et pænt flertal af patienterne og de pårørende tilfredse med den hjælp, de får på hospitalerne. Tilfredsheden med psykiatrien er lidt lavere end blandt somatiske patienter. Men trods problemer med at skaffe kvalificeret personale og et stort pres på psykiatrien, er 73 procent af de voksne, 68 procent af børnene og de unge samt 76 af deres forældre tilfredse med den hjælp, de har fået.

Læs mere

Regeringen indgår aftale om fortsat brug af den private kapacitet

Som led i akutplanen har regeringen og Danske Regioner indgået en aftale med Sundhed Danmark, der blandt andet giver lavere priser på behandling og undersøgelser, så regionerne bedst muligt kan inddrage det private i afviklingen af ventelister.

Læs mere

Regionernes henvisninger til privathospitalerne er steget markant

236.740 danskere blev henvist til behandling på et privathospital i 2022. Det svarer til en stigning på 63 procent sammenlignet med 2019. Danske Regioner glæder sig over, at privathospitalerne er med til at aflaste de offentlige hospitaler og nedbringe ventelisterne.

Læs mere

På akutafdelingen i Horsens mangler de ingen sygeplejersker

En målrettet indsats for at få sluset nye medarbejdere ind og give sygeplejerskerne medindflydelse på planlægningen af deres vagter har totalt vendt situationen på akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens. Her er alle stillinger besat, og man får endda uopfordrede ansøgninger.

Læs mere