Gå til indhold

Nøgletal om løn og personale

Danske Regioner har hele tiden fokus på at formidle relevante tal og fakta vedrørende løn og personale i den regionale sektor. Dette fokus skal understøtte regionerne ved at bidrage med sammenlignelige data over tid og på tværs af regionerne.

Nyt om løn

Danske Regioner offentliggør løbende nyhedsbrevet Nyt om løn, hvori man kan læse mere om tal for den regionale lønudvikling og udviklingen i antal regionalt ansatte. Derudover offentliggøres der i nyhedsbrevet også lignende tal for den kommunale, statslige og private sektor. Se de senest nyhedsbreve nedenfor.

Personaledata

Danske Regioner udarbejder en gang årligt med udgangspunkt i data fra februar måned det pågældende år en samlet oversigt over relevante personaledata vedrørende regionerne. Oversigten indeholder bl.a. oplysninger om antal ansatte, køn og alder, løn, arbejdstid og arbejdsmiljø.

Læs mere:

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Medarbejder Rasmus Enemark
Hvis du vil vide mere

Kontakt

Silhouette af protræt billede
Relaterede nyheder

Læs mere

Kære regering: Styrk sundhedsvæsenet før stormen med ny teknologi

Den aldrende befolkning og mangel på sundhedspersonale er sundhedsvæsenets største udfordring. Danske Regioner og Øjenforeningen ser et stort potentiale i, at innovativ ny teknologi kan frigøre arbejdskraft og dermed bidrage til at løse nogle af de udfordringer, sundhedsvæsenet står over for.

Læs mere

Nye tiltag er nødvendige: Øget dimensionering løser ikke problemer med lægedækning

Tal fra regionerne viser, at de seneste års øgede dimensionering af speciallægeuddannelsen skævvrider den geografiske fordeling af kommende speciallæger i almen medicin. Derfor er det nødvendigt at tænke i andre baner en generel øget dimensionering, hvis vi skal problemerne med lægedækning til livs, mener Danske Regioner.

Læs mere

Tusindvis af medarbejdere må bruge deres arbejdstid på indlæggelser, der kunne have været forebygget

Mere end 66.000 gange blev en borger over 64 år indlagt akut i 2022, selvom det ofte kunne have været forebygget. Det svarer til en omkostning for hospitalerne på omtrent 2,2 milliarder kroner og næsten 4.500 sygeplejerskers arbejde i et helt år, viser beregninger fra Danske Regioner.

Læs mere

Flere sundhedssocialrådgivere i psykiatrien løfter patienterne og bygger bro

Regionerne ansætter flere sundhedssocialrådgivere, der hjælper og støtter patienter under indlæggelsen og efter udskrivning. De skaber sammenhæng i patienternes behandlingsforløb og frigør tid hos sundhedspersonale.

Læs mere