Gå til indhold

2-dages PROCRIN crash course: Databaseforskning for klinikere og ph.d.-studerende

Den 1. -2. marts 2017 på Comwell Aarhus

Der findes et hav af kliniske databaser i Danmark, inden for stort set alle specialer. De fleste databaser bliver ikke brugt nær så meget til værdifuld klinisk forskning, som de kunne. Som klinisk fagperson arbejder du sikkert med at indberette data. Måske har du nysgerrigheden og idéerne til forskning i data, men synes du mangler tid i hverdagen. Du mangler måske også træning og rutine i datahåndtering og forskningsmetode. Måske har du planlagt et ph.d.-projekt, hvor en klinisk database med fordel kan anvendes til at besvare et forskningsspørgsmål. Vi siger, at ”data skal tilbage til klinikerne” - men hvordan kommer man i praksis i gang med at forske i sundhedsdata, hvis man gerne vil?

PROCRIN udbyder nu et 2-dages crash course i klinisk databaseforskning. På kurset vil du møde folk der - ud over deres kliniske erfaring - har rutine i klinisk epidemiologi, datahåndtering og design og gennemførelse af forskningsprojekter baseret på kliniske databaser. Du vil gå hjem fra kurset med opdateret viden om:

• Tilgængelige danske databaser og deres styrker og svagheder
• Hvordan ansøger man om dataudtræk, hvordan klarer man tilladelser og datahåndtering?
• Klinisk kvalitet: kan det defineres? Kan man forske i det - og hvordan?
• Faldgruber i observationel forskning og hvordan du undgår dem
• Eksempler på klinisk databaseforskning når det lykkes!

Dato: 1. marts 2017 kl. 11.00 - 2. marts 2017 kl. 16.00

Sted: Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Målgruppe: Klinikere og ph.d.-studerende, der arbejder med databaser til hverdag eller i forskningssammenhæng

Pris: Kurset er fuldt finansieret af PROCRIN og er gratis for deltagerne. PROCRIN dækker forplejning på kursusdagene inkl. middag og overnatning (1. marts) for de som kommer langvejs fra.

Praktisk info: Der udbydes 40 pladser efter først til mølle-princippet. Der er et begrænset antal værelser til de som kommer langvejs fra og fordeling er også her først til mølle. Tilmelding er bindende. Deltagere kan tilmelde sig til og med d. 14. februar 2017. Framelding efter d. 14. februar 2017 eller no show faktureres med DKK 500,00. Din plads er først bekræftet, når du modtager en mail fra os. Du hører naturligvis også fra os, såfremt kurset er overtegnet. Vi forbeholder os retten til at aflyse ved for få tilmeldinger.

Tilmelding: Kurset er fyldt. Tilmeld dig evt. venteliste her: https://goo.gl/forms/iz5LijItJYnLmH0y2 

Kontakt: Eventuelle spørgsmål kan rettes til Helle Vester på procrin@clin.au.dk eller tlf. 8716 8223.

KursusinformationKursusbeskrivelse og litteratur (pdf)