Danske løsninger til mennesker med demens skal til udlandet

Ny hvidbog med en stribe eksempler på danske løsninger til gavn for mennesker med demens skal inspirere internationale beslutningstagere

Demensvenlige sygehuse, personlige døre på plejehjem, så beboere med demens kan finde hjem. Gulve med sensorer, som giver personalet besked, hvis en beboer er faldet. It-løsninger til tablets, hvor fotos og videoer letter kommunikationen. En app på mobilen, der skaber kontakt til frivillige, som kan hjælpe eller aflaste i hverdagen. Eller hele bydele, der er skabt til at være demensvenlige. 

Der er mange gode eksempler på, hvordan danske hospitaler, kommuner, frivillige organisationer og virksomheder har udviklet nye innovative løsninger, som i dag bruges flere steder i landet. Teknologiske, organisatoriske og arkitektoniske løsninger, der kan gavne både danske borgere med demens, dansk eksport og mennesker med demens i andre lande.   

Derfor lancerer en stribe aktører på området (se nedenfor) nu en fælles hvidbog – et såkaldt white paper –på området. Når lanceringen finder sted den 19. april 2018, vil eksportrådgivere i udlandet følge begivenheden via videokonference.

Danmark har en international førerposition, når det gælder forebyggelse, behandling, pleje og velfærd. En position vi styrker yderligere med den nationale handlingsplan for demens 2025.
”Ny teknologi på det her område kan give en femdobbelt win-win-situation: Både borgere med demens, deres pårørende, plejepersonalet, virksomhederne og samfundet kan få gavn af de nye løsninger på området”, siger sundhedspoltisk direktør i Danske Regioner, Erik Jylling.

Han tilføjer, at hvidbogen bidrager vi til, at nye løsninger, der kommer danske borgere til gavn, også bliver udbredt til udlandet. På den måde kan efterspørgslen omsættes til eksport og dermed vækst for virksomheder herhjemme. Også direktør i Healthcare Denmark mener, at hvidbogen kan føre til flere ordrer fra udlandet:

”Danmarks internationale førerposition resulterer allerede i et stort antal besøg fra internationale beslutningstagere, som ønsker at blive inspireret af de danske løsninger. Den nye hvidbog bidrager til at skabe en yderligere international eksponering og vækst i eksporten, når flere lande vil udnytter de danske løsninger”, siger direktør i Healthcare DENMARK, Hans Erik Henriksen.

Pressen er velkommen ved lanceringen, der finder sted:
Torsdag den 19. april 2018 kl. 15.00-17.00 hos Danske Regioner
Dampfærgevej 22, 2100 Kbh. Ø.

Læs mere:

Danske Regioner, KL, Sundheds- og Ældreministeriet og Healthcare DENMARK står bag white paperet ”Denmark - a dementia friendly society”. Healthcare DENMARK er et offentligt-privat partnerskab med nationalt og politisk mandat til at promovere dansk sundhedsekspertise internationalt. Danmark har en førerposition på sundhedsområdet, og Healthcare DENMARK er sat i verden for at formidle fortællingen om det effektive danske sundhedsvæsen og styrke dansk synlighed internationalt. Healthcare DENMARK koordinerer ca. 45 årlige delegationsbesøg for internationale beslutningstagere på sundhedsområdet samt presse, som ønsker at besøge Danmark for at opleve danske sundhedsløsninger i praksis og møde menneskene bag.

:
Kontakt

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Erik Jylling,
Sundhedspolitisk direktør
T
M 5128 3945
E ejy@regioner.dk
erik jylling juni17.png
Relaterede nyheder

Læs mere

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Danskerne er klar til det digitale sundhedsvæsen

Under Corona-epidemien har regionerne og andre aktører på rekordtid sat nye digitale løsninger i søen for at hjælpe borgere, som ikke kunne mødes med sundhedsvæsenet på grund af smitterisikoen. Nye tal viser, at befolkningen med åbne arme tager imod de digitale muligheder, som regionerne vil videreudvikle og udbrede massivt i de kommende år.

Læs mere

Behandlingsrådet har fundet sin formand og adresse

Formand for det kommende behandlingsråd bliver lægelig direktør på Odense Universitetshospital, Michael Dall. Samtidig bliver det Region Nordjylland, der skal huse rådets sekretariat. Det står klart efter dagens bestyrelsesmøde i Danske Regioner.

Læs mere

Danmarks første privathospital er på Sundhedsjournalen

Regionerne har stået i spidsen for at få det første privathospital – Privathospitalet Kollund - på Sundhedsjournalen. Alle privathospitaler kommer med inden udgangen af 2021. Den digitale landvinding betyder, at du fremover på Sundhedsjournalen på sundhed.dk altid kan få et samlet overblik over, hvad du er behandlet for, hvor og hvornår, både på offentlige og private hospitaler.

Læs mere