åbent hospital 2019

Søndag åbner sundhedsvæsenet dørene for danskerne landet rundt

Søndag d. 1. september inviterer regionerne for tredje år i træk alle nysgerrige til at opleve det skelsættende byggeri af to millioner kvadratmeter nye hospitaler ud fra patienterne behov. 15 hospitaler og to sundhedshuse holder Åbent Hospital 2019.

Tag hele familien med, når 17 sundhedsbyggerier byder velkommen på søndag. 

Den fælles begivenhed på tværs af de fem regioner giver danskerne en forsmag på en nær fremtid, hvor hjertepatienten bliver mødt af en kardiolog allerede i fælles akutmodtagelsen. Hvor kræftpatienten kan forvente behandling af de dygtigste specialister, der arbejder sammen i nye tværfaglige afdelinger. Og hvor ny teknologi og bedre rammer - herunder 8.898 enestuer – skaber sammenhæng for patienterne og bedre behandling.

Regionerne bygger for livet

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose siger:

”De nye hospitalsbyggerier giver patienterne landvindinger af rang. Alle sygehusbyggerier har lyttet til input fra patienter, pårørende og personale. Vi har investeret i den nyeste teknologi og bedre rammer. Specialisterne er samlet og arbejder sammen på tværs for at skabe mere sammenhæng for patienterne og en bedre behandling, som ikke før var mulig.”

Behandling på farten

I dag starter behandlingen allerede i ambulancen, hvor læger og sygeplejersker på hospitalet følger med i patientens her-og-nu tilstand via den særlige tablet ved navn ”Præhospital Patient Journal”. Derfor kan de stå klar med den rette behandling, når patienten ankommer. Det gælder bl.a. også for akuthelikopteren, som i 2018 havde 3.989 flyvninger – og ramte utrolige 100 procents tilfredshed blandt patienterne.

Fremme på hospitalet bliver de svære tilfælde mødt af landets dygtigste specialister helt i front, hvilket er med til at øge kvaliteten – herunder overlevelsen. Stephanie Lose siger:

”Vi kan sige meget, men tag nu selv ud og oplev de nye hospitaler på søndag. Stil spørgsmål til dit lokale byggeri hos din regions dygtige personale, som glæder sig til at møde dig."


Læs mere om de nye hospitalsbyggerier på: www.vibyggerforlivet.dk/hvor-bygger-vi

 

Her er der Åbent Hospital 2019

Det Nye Rigshospital
kl. 11-13.
Rigshospitalets forhal, Blegdamsvej 9

Fredericia Sundhedshus
Kl. 10-15.
Dronningensgade 97, 7000 Fredericia

Det Nye Herlev Hospital
Kl. 10 - 13.
Borgmester Ib Juuls Vej 1, 2730 Herlev

Det Nye Retspsykiatri Sct. Hans
Kl. 10 - 13.
Boserupvej 2, 4000 Roskilde

Nyt Hospital Bispebjerg
Kl. 10 - 13.
Bispebjerg Bakke 23, 2400 København

Nyt Hospital Hvidovre
Kl. 10 - 13.
Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre

Nyt OUH, Det nye universitetshospital i Odense
Kl. 10 - 15.
Glisholmvej 2A, 5260 Odense S.

Sygehuset i Tønder 
Tid: 10 - 13. 
Sted: Carstensgade 6, 6270 Tønder

Regionshospitalet Gødstrup og Regionspsykiatrien Gødstrup
Kl. 10 - 15.
Sted: Gødstrupvej 43, 7400 Herning

Regionshospitalet Randers
Kl. 10 - 13.
Skovlyvej 9, 8930 Randers

Sjællands Universitetshospital Køge
Kl. 10 - 13.
Lykkebækvej 1, 4600 Køge.

Steno Diabetes Center Copenhagen ved Herlev Hospital
Kl. 10 - 13.
Borgmester Ib Juuls Vej 83, 2730 Herlev (indgang via Herlev Hospital).

Sundhedshus Låsbyhøj i Kolding
Tid: Kl. 10 - 13.
Sted: Nørregade 1, Kolding

Sygehuset i Esbjerg
Tid: 10 - 13.
Sted: Finsensgade 35, 6700 Esbjerg

Aarhus Universitetshospital
Tid: Kl. 10 - 15.
Sted: Palle Juul-Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Efter konference om ulighed i sundhed: Her er fem bud på løsninger

Der var fokus på løsninger på Danske Regioners nye konference Sundhed for alle, hvor ulighed i sundhed var det store tema. "Nu skal vi i gang med arbejdet", siger formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Læs mere

Vores sundhedsvæsen skal ’multitaske’

Der er i høj grad brug for, at der bliver taget et større skridt i retningen mod bedre forebyggelse af multisygdomme. Derfor er en folkesundhedslov en god idé. Den sikrer, at forebyggelse bliver koordineret på tværs af alle politikker og velfærdsområder. Det skriver formand for Danske Regioners politiske arbejdsgruppe om multisygdom, Poul-Erik Svendsen, i et debatindlæg.

Læs mere

Nye budgetaftaler: Medarbejderne skal kunne følge med

I budgetaftalerne for 2020 prioriterer regionerne flere midler til, at medarbejderne i sundhedsvæsenet fortsat kan levere god og tryg behandling, selvom antallet af patienter og medicinudgifterne stiger. Også almen praksis, psykiatrien og klimaet har stort fokus. "Med de nye aftaler tager vi endnu et skridt mod, at danskerne også fremover har et godt og trygt sundhedsvæsen", siger Stephanie Lose, formand i Danske Regioner.

Læs mere

Ny status: Et godt sundhedsvæsen er blevet endnu bedre

Sundhedsvæsenet er siden sidste år blevet bedre på 16 ud af 35 målepunkter, viser en ny status fra Sundheds- og Ældreministeriet, Danske Regioner og KL. Blandt andet når det gælder overdødeligheden for mennesker med psykiske lidelser og hjertedødelighed. Fremover skal der i højere grad også måles på ulighed i sundhedsvæsenet.

Læs mere