Gå til indhold

Folkemødet 2019

Det er bare typisk politikerne … eller er det?

Der findes mange fordomme om, hvad der egentlig kendetegner vores folkevalgte politikere. Men måske gemmer der sig faktisk noget mere og andet, end man lige tror, og måske er de slet ikke så forskellige fra alle andre. Find selv ud af det på Folkemødet, hvor ekspert i personlighedspsykologi, Asbjørn Sonne Nørgaard, graver sig ned i personlighederne bag de fem regionsrådsformænd.

Hvad drev Stephanie Lose ind i politik? Hvordan kommer Ulla Astmans personlighed til udtryk i hendes politiske arbejde? Og hvor meget tænker Sophie Hæstorp Andersen, Heino Knudsen og Anders Kühnau over, hvordan vælgerne oplever deres personlighed?

Fordomme om, at politikere kun er drevet af magt og trangen til taburetter, gør, at det til tider kniber med vælgernes tillid til politikerne og måske endda til demokratiet. Nogle af argumenterne for mistilliden bæres af opfattelsen af, at magthaverne lever i deres egen verden og ikke tager vælgernes bekymringer alvorligt.

Men er det nu også hele sandheden?

For hvad gemmer der sig i grunden i den politiske personlighed? De fem formænd for regionerne er forskellige, men er de også mere åbne og udadvendte end os andre, eller måske mindre samvittighedsfulde? Og hvad betyder de personlige kendetegn for deres værdier, adfærd og ambitioner?

Udstyret med personlige og drilske spørgsmål giver professor i statskundskab og ekspert i personlighedspsykologi Asbjørn Sonne Nørgaard gæsterne på Folkemødet mulighed for at komme bagom de fem mennesker, der er politisk ansvarlige for regionerne og dermed for mange af de beslutninger, der præger vores samfund.

Folkemødet handler om demokrati og om at bygge bro mellem politikere og vælgerne. Det samme gælder for dette uformelle arrangement, hvor du kan blive klogere på din regionsrådsformand.

Praktisk: Arrangementet finder sted i Danske Regioners telt torsdag den 13. juni kl. 18.15-19.00.

Moderator: Asbjørn Sonne Nørgaard har været professor i statskundskab i mange år og har efteruddannet sig i personlighedspsykologi i USA. Asbjørn udgav i efteråret 2018 bogen Den politiske personlighed: Vælgere og politikere i Danmark. Han har tidligere skrevet om kommissioners rolle i dansk politik, social- og arbejdsmarkedspolitik, styring og ledelse, lobbyisme og meget andet.

Det fulde program for arrangementer i Danske Regioners telt på Folkemødet

 

Kontakt

Hvis du vil vide mere

folkemødet 2019

Danske Regioner på Folkemødet

Danske Regioners telt ved Allinge Røgeri er ved Folkemødet 2019 centrum for 20 debatter om forebyggelse og folkesundhed, om dilemmaer og udfordringer i sundhedsvæsenet, og ikke mindst hvordan vi ønsker, at vores sundhedsvæsen skal se ud i fremtiden.

Relaterede nyheder

Læs mere

Kronik: Sæt ikke sundhedsambitionerne i bakgear

Lige om lidt afleverer Sundhedsstrukturkommissionen sin rapport, og så går startskuddet til den politiske armlægning om en sundhedsreform. Fra regionerne er budskabet klart: Sæt patienten i centrum. Sæt handling bag ordene. Og sæt barren højt. Så vi får en reform af gavn og ikke blot af navn.

Læs mere

Prisen som Årets Sundhedsdebattør går til forfatter og forsker Nicklas Brendborg

Danske Regioner hylder forfatter og forsker Nicklas Brendborg med prisen Årets Sundhedsdebattør på Folkemødet på Bornholm. Nicklas Brendborg vinder prisen for sin bog ”Vanedyr”, der viser, hvordan vi bliver manipuleret til at spise usundt, drikke alkohol og scrolle uendeligt på vores telefon.

Læs mere

Fremtidens sundhedsvæsen til debat på Regionernes Politiske Topmøde

Hvilke strukturelle forandringer skal der til for at styrke det nære sundhedsvæsen og skabe bedre sammenhæng for patienterne? Det og meget andet er til debat, når Regionernes Politiske Topmøde løber af stablen i Aarhus torsdag den 11. april.

Læs mere

Danske Regioner vil give patienterne rettigheder i det nære sundhedsvæsen

Patientrettighederne har været afgørende for at sikre hurtigere, bedre og mere ensartet behandling på de specialiserede sygehuse i Danmark. Samme udvikling har vi brug for i det nære sundhedsvæsen. Derfor foreslår Danske Regioner, at borgerne også skal have klare rettigheder uden for hospitalerne.

Læs mere