Digitalisering

Få en konsultation med din behandler – direkte på din smartphone eller tablet

I en verden, hvor mange af os dagligt bruger vores smartphone eller tablet, bliver det nu endnu nemmere at opsøge sin behandler, når Danske Regioners tilbud ”VideoKonsultation” nu også kan hentes som app.

Har du brug for at komme i kontakt med din behandler hjemmefra, kræver det nu kun et tryk på din smartphone eller tablet.

Tilbuddet ’VideoKonsultation’, der tilbyder konsultationer mellem borgere og psykologer, fysioterapeuter, fodterapeuter, kiropraktikere og tandplejere, lanceres nemlig også som app. Videoløsningen blev oprindeligt udviklet til kun at fungere på computeren, men på grund af stor efterspørgsel kan der nu også hentes en app via App Store eller Google Play.

Derfor kan borgere nu blot finde smartphone eller tablet frem, hvis de ønsker at kontakte deres behandler.

Mere nemt og fleksibelt at få hjælp 

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose siger:

- Med den nye VideoKonsultation-app gør vi det endnu mere nemt og fleksibelt for danskerne at få hjælp fra en behandler. Nu kan du få en videokonsultation, hvor det passer dig bedst med din mobil eller tablet ved hånden. Uanset om det handler om en samtale med en psykolog, en vurdering af et fodsår eller noget helt tredje.

Behov for digitale produkter

Hos sundhed.dk, der står bag videoløsningen, er bestyrelsesformand Lone Langballe også tilfreds med videreudviklingen af tilbuddet:

 - Det er meget positivt, at der bliver sat skub i at gøre det endnu nemmere for danskerne at komme i kontakt med sundhedsvæsenet. Der er et stort behov for digitale produkter, der er nemme at bruge og som medvirker til at kontakten mellem borger og behandler kan opretholdes, selvom det foregår på afstand, siger hun.

Initiativ på baggrund af COVID-19-epidemien

I marts måned lancerede Danske Regioner tilbuddet ’VideoKonsultation’ på sundhed.dk, så borgere og klienter over hele landet nemt kan få kontakt til behandler via computeren.

Tilbuddet er blevet udviklet på ganske kort tid som en konsekvens af nedlukningen af Danmark i forbindelse med COVID19 og er en hjælp til borgere, der har brug for at få råd og vejledning fra deres behandler, uden at de skal være bange for at blive smittet med corona.


For borgere er ’VideoKonsultation’  tilgængelig på smartphone, tablet udover på computer via sundhed.dk, mens behandleren stadig vil udføre konsultationen foran en computer.

Læs mere om, hvordan VideoKonsultation med din behandler foregår:
https://www.sundhed.dk/borger/behandling-og-rettigheder/videokonsultation-vejledning-borger/

Hent appen i Google Play:

https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.sundhed.videokonsultation


Hent appen i App Store:

https://apps.apple.com/us/app/videokonsultation/id1508283341?ls=1

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Om coronavirus/Covid-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

KL og Danske Regioner anbefaler brug af mundbind i sygetransport og FlexTrafik

I lyset af Corona-smittens opblussen anbefaler KL og Danske Regioner nu, at alle dem, der bruger sygetransport og visiteret FlexTrafik, bærer mundbind under transporten.

Læs mere

Regionerne vil gennemføre faste test af alt sundhedspersonale

Regionerne har siden Corona-epidemiens start udført mere end 1 million test for COVID-19. En betydelig del af dem har været test af sundhedspersonale. Nu skruer regionerne op for den systematiske testning af medarbejdere og indfører fx faste intervaller for tests for at blive ved med at holde smittespredningen nede. – Test-indsatsen udbygges, så medarbejderne og patienterne fortsat kan føle sig trygge, i takt med at besøgsrestriktioner på hospitalerne ophæves, og samfundet generelt åbner op igen, siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner.

Læs mere

Ny aftale: Alle ansatte i plejesektoren testes for COVID-19

For at overvåge smitten og beskytte de mest sårbare danskere mod COVID-19, skal ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen fremover testes jævnligt – ud over de særlige testindsatser ved smitteudbrud. Det har KL, Danske Regioner og regeringen aftalt.

Læs mere

Stærkt samarbejde viser vejen for fremtidens beredskab

Kampen mod covid-19 har givet os ny værdifuld læring om, hvordan vi styrker epidemiberedskabet. Men vi kan også bruge kriseerfaringerne i den daglige drift i sundhedsvæsenet. Det skriver Danske Regioners formand, Stephanie Lose.

Læs mere