Gå til indhold

Coronavirus/Covid-19

Ugentlig status på værnemidler: Lagrene fyldes mere og mere op

De danske lagre af værnemidler fyldes gradvis mere op, og situationen ser derfor god ud i forhold til at dække behovet for alt fra masker til kitler og handsker.

De seneste uger har regionerne gjort en stor indsats for at hente værnemidler hjem til Danmark, og det ser i høj grad ud til at lykkes.

Ugens status på værnemidler viser således, at lagrene fyldes mere og mere op. Dermed er der pt. ikke problemer med at skaffe handsker, masker, visirer, desinfektion eller kitler til medarbejderne i sundhedssektoren.

- Det skaber tryghed for alle at vide, at vi har værnemidler nok på lager, og at vores store indkøb faktisk ender på danske lagre. Jeg glæder mig over, at vi har fået et godt samarbejde op at stå om at sikre disse vigtige leverancer midt i corona-epidemien, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner. 

Ugens opgørelse viser også, at der er mange værnemidler i pipeline, som forventes at ramme lagrene inden længe. Selvom lagerbeholdningen ser god ud nu, fortsætter arbejdet med at købe ind nemlig ufortrødent.

- Vi er blandt andet i fuld gang med at opbygge en indenlandsk produktion af værnemidler, og det er glædeligt at se, at det bidrager til den fine lagerstatus. Det er utrolig vigtigt for os, at medarbejderne i sundhedsvæsenet har adgang til de nødvendige værnemidler, og derfor er det fortsat en højt prioriteret opgave for os, siger Stephanie Lose.

Læs mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Om coronavirus/Covid-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk.

Læs mere

Relaterede nyheder