Gå til indhold

corona/Covid-19

Forbud mod besøg på alle hospitaler er trådt i kraft

Regionsrådene følger de opdaterede retningslinjer fra myndighederne, og udsteder forbud mod pårørendes besøg på landets hospitaler. Undtagelser til forbuddet gælder kun, hvis der er tale om en kritisk syg patient eller forældres besøg hos et mindreårigt barn.

April 2020: Bemærk: Siden denne nyhed er offentliggjort kom der d. 6. april ændringer i bekendtgørelsen, og dermed besøgsrestriktioner. Se dokumentet af 6. april 2020 nederst fra Styrelsen for Patientsikkerhed for gældende regler.

For at sikre både patienter og medarbejdere på hospitalerne mod coronavirus, er det fra onsdag den 18. marts kl. 10 ikke tilladt for pårørende at ledsage eller besøge familie og venner på alle landets hospitaler. Forbuddet omfatter også hospitalernes tilknyttede behandlingsinstitutioner - det gælder dermed også i psykiatrien.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har bedt regionsrådene om at udsende et midlertidigt forbud mod besøgendes adgang til hospitaler og tilknyttede behandlingsinstitutioner.

Forbuddet omfatter ikke besøg af nære pårørende til en person i en kritisk situation. Det gælder for eksempel et uopsætteligt besøg hos en kritisk syg eller døende person, eller forældres eller andre nære pårørendes besøg hos et mindreårigt barn.

Forbuddet mod besøgende på landets hospitaler er iværksat for at undgå mest mulig smittespredning til patienter og medarbejdere.

Senest har Styrelsen for Patientsikkerhed udsendt nye retningslinjer gældende fra den 6. april. 

Læs mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Om Corona/Covid-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført 1. marts

Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

Læs mere

Nye tal: Regioner og privathospitaler har samarbejdet om at indhente udskudte behandlinger

Nye tal viser, at regionerne i de sidste fem måneder af 2020 henviste 19 procent flere patienter til privathospitalerne end i 2019. Den private kapacitet har dermed været en vigtig del af regionernes indsats for at hjælpe de mange patienter, der fik udskudt deres undersøgelser og behandlinger under forårets corona-nedlukning.

Læs mere

Regeringen og regionerne vil sikre mulighed for over 400.000 daglige vaccinestik

Regeringen og regionerne opretter i dag et udbud, der skal sikre mulighed for at vaccinere over 400.000 personer om dagen mod covid-19. Det er private virksomheder, der kan byde ind på opgaven. Samtidig skal praktiserende læger og apoteker via en ny bekendtgørelse også have mulighed for at vaccinere.

Læs mere

Lad os udnytte corona-erfaringerne til at lande en stærk sundhedsaftale

Sundhedsvæsenets håndtering af corona-krisen har vist vejen for den kommende sundhedsaftale. Lad os udnytte alle de gode erfaringer og gøre 2021 til året, hvor vi fremtidssikrede sundhedsvæsenet med en stærk, bred og langtidsholdbar aftale. Det skriver Stephanie Lose i et debatindlæg.

Læs mere