Gå til indhold

corona/Covid-19

Forbud mod besøg på alle hospitaler er trådt i kraft

Regionsrådene følger de opdaterede retningslinjer fra myndighederne, og udsteder forbud mod pårørendes besøg på landets hospitaler. Undtagelser til forbuddet gælder kun, hvis der er tale om en kritisk syg patient eller forældres besøg hos et mindreårigt barn.

April 2020: Bemærk: Siden denne nyhed er offentliggjort kom der d. 6. april ændringer i bekendtgørelsen, og dermed besøgsrestriktioner. Se dokumentet af 6. april 2020 nederst fra Styrelsen for Patientsikkerhed for gældende regler.

For at sikre både patienter og medarbejdere på hospitalerne mod coronavirus, er det fra onsdag den 18. marts kl. 10 ikke tilladt for pårørende at ledsage eller besøge familie og venner på alle landets hospitaler. Forbuddet omfatter også hospitalernes tilknyttede behandlingsinstitutioner - det gælder dermed også i psykiatrien.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har bedt regionsrådene om at udsende et midlertidigt forbud mod besøgendes adgang til hospitaler og tilknyttede behandlingsinstitutioner.

Forbuddet omfatter ikke besøg af nære pårørende til en person i en kritisk situation. Det gælder for eksempel et uopsætteligt besøg hos en kritisk syg eller døende person, eller forældres eller andre nære pårørendes besøg hos et mindreårigt barn.

Forbuddet mod besøgende på landets hospitaler er iværksat for at undgå mest mulig smittespredning til patienter og medarbejdere.

Senest har Styrelsen for Patientsikkerhed udsendt nye retningslinjer gældende fra den 6. april. 

Læs mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Om Corona/Covid-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk

Læs mere

Relaterede nyheder