Gå til indhold

Corona/Covid-19

Regionerne følger anbefalinger for medarbejdere i risikogrupper

Sundhedsstyrelsen har opdateret retningslinjerne for de medarbejdere i sundhedsvæsenet, der tilhører en særlig risikogruppe, når det kommer til Covid-19. ”Vi skal passe godt på alle medarbejderne, og derfor følger vi naturligvis de nye anbefalinger,” siger formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Ansatte i sundhedsvæsenet kan også selv tilhøre de risikogrupper, som er særligt udsatte i forhold til at få et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med Covid-19. Risikogrupperne er af Sundhedsstyrelsen defineret som gravide, personer med kroniske sygdomme og ældre - særligt over 80 år.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at de udsatte medarbejdere ”flyttes til anden opgave eller funktion, hvis de varetager funktioner med stor smitterisiko.” Anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen er altså ikke, at alle ansatte, der tilhører en særlig risikogruppe automatisk sygemeldes og hjemsendes, men i stedet at de midlertidigt flyttes til fx en anden afdeling.

- Vi skal passe så godt på alle medarbejderne, som det overhovedet er muligt, og derfor følger vi naturligvis Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger, siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner. 

Alle har et ansvar for medarbejderne i sundhedsvæsenet

Samtidigt har alle et ansvar for at forsøge at stoppe smittespredningen i videst muligt omfang, så medarbejderne på hospitalerne trygt og sikkert kan arbejde, understreger Stephanie Lose:

- Alle vi andre skal tage ansvar for at sikre de bedste betingelser for, at medarbejderne kan udføre deres arbejde. Vi skal hver især tage alle de nødvendige forholdsregler for at undgå smittespredning på hospitalerne. Det kan for eksempel være ved ikke at ledsage vores pårørende til en aftale.

Vurdering af arbejdsgiver og medarbejder

Det er arbejdsgiverne og den enkelte ansatte, der sammen vurderer, om det er sundhedsmæssigt forsvarligt, at den pågældende medarbejder fortsat varetager sin vanlige funktion.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at der i vurderingen tages stilling til: Hvor stor eksponeringsrisiko den enkelte er udsat for i sin funktion, hvilke muligheder der er for omplacering til en funktion uden oplagt smitterisiko, og hvordan den ansatte selv vurderer både egen tryghed og risiko.

Læs retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen og læs mere uddybende om de udsatte grupper herunder.

Læs mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk.

Hvis du vil vide mere

Coronavirus/Covid-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

Frontpersonale med senfølger efter COVID-19 skal mødes med udstrakt fleksibilitet

Sundhedsministeren, Danske Regioner, KL, Dansk Sygeplejeråd, FOA og Yngre Læger er enige om, at der fortsat skal udvises udstrakt fleksibilitet over for frontpersonale i sundhedssektoren, der har senfølger efter at være blevet smittet med COVID-19 på arbejdspladsen.

Læs mere

Regioner bakker op: Restriktioner kan fjernes, men hospitaler vil fortsat døje med ventelister

Regionerne bakker op om, at tiden er inde til at fjerne restriktionerne. Hospitalerne vil dog fortsat være pressede og have svært ved at følge med i udredning og behandling af andre sygdomme. Fokus er nu på at komme op på normalt aktivitetsniveau.

Læs mere

Overordnede rammer for udmøntning af vinterpakken og fordeling mellem regionerne

Fordelingen mellem regionerne af pengene fra vinterpakken er på plads og regionerne har fastlagt de helt overordnede rammer for, hvordan pengene skal bruges.

Læs mere

De praktiserende læger skal hjælpe med Covid-vaccination i hele landet

Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har indgået en rammeaftale, som åbner for, at både børn og voksne kan blive vaccineret mod covid-19 i hele landet. Det sker efter, at sundhedsmyndighederne har besluttet at inddrage de alment praktiserende læger i vaccinationsudrulningen. Praktiserende læger i alle regioner forventes at gå i gang med at vaccinere i løbet af næste uge.

Læs mere