Gå til indhold

Corona/COVID-19

Danske Regioner laver aftale med privat firma om corona analyser

Aftalen giver større testkapacitet og reducerer transporttiden for coronaprøver

Danske Regioner har lavet en aftalte med den private leverandør, Eurofins, om at analysere flere tusinde test dagligt. Det sker for at udvide kapaciteten af analyser af coronaprøver. Eurofins laboratorier ligger ved Aarhus og er en del af en international virksomhed med afdelinger i flere lande. I dag bliver en stor del af regionernes coronaprøver sendt til Danmarks Teknologiske Universitet i Lyngby i hovedstadsområdet, men med aftalen kan prøver fra Vestdanmark nu også analyseres i Skejby ved Aarhus.

- Vi skal have en robust testkapacitet i Danmark, og det er en rigtig god ide at have store laboratorier mere end et sted i landet, så vi sparer noget transporttid. Vi har gjort os umage med at finde en leverandør, som kan løse opgaven sikkert og professionelt og som også kan hæve kapaciteten, hvis der er brug for det, siger næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman.

I Eurofins Denmark afdeling i det nordlige Aarhus er man klar til at tage imod coronaprøver og blive en del af det samlende testsystem i Danmark.

- Vi har stor respekt for Danske Regioners beslutning om at samarbejde med et privat laboratorium. Vi har faciliteterne til at udføre analyserne, og vi har også fleksibiliteten til at analyserer flere, hvis det bliver nødvendigt, siger direktør i Eurofins Denmark, Svend Aage Linde.

Analyseopgaven løses af det private firma som underleverandør til hospitalernes klinisk mikrobiologiske afdelinger, som allerede i dag laver testsvar. Opgaven foregår i et tæt fagligt samarbejde for at sikre kvalitet, og for at de kliniske mikrobiologiske klinikker forsat samler data og leverer prøvesvar til offentlige databaser og til danskerne. 

kontakt

Hvis du vil vide mere

Pressekontakt
Danske Regioner
M: 51 51 18 18
E: pressekontakt@regioner.dk

 

Mette Jensen
Teamleder
M:25 30 81 01
E:mej@regioner.dk

Relaterede nyheder

Læs mere