Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19

Regionerne indfører krav om Coronapas for medarbejdere

Når loven om Coronapas bliver vedtaget i Folketinget vil den gælde på tværs af arbejdsmarkedet. Det betyder, at vi i endnu højere grad kan forebygge smittespredning og dermed behov for sygehusindlæggelser, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Med den nye lov om Coronapas, som forventes at træde i kraft senere på ugen, kan regionerne bede om at se medarbejderes Coronapas. Dermed skal alle have et gyldigt Coronapas, når man er på et hospital eller andre regionale arbejdspladser. Det gælder i forvejen også, hvis man som borger har en behandlingsaftale, eller man skal besøge en indlagt.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at COVID-19 igen spreder sig i samfundet på det niveau, som det gør. At vi nu på alle arbejdspladser kan bede om at få forevist et gyldigt Coronapas for medarbejdere betyder for eksempel, at vi i endnu højere grad kan forebygge smittespredning i samfundet og dermed behov for sygehusindlæggelser, siger Stephanie Lose, formand i Danske Regioner:

- Regionerne tager denne opgave på sig, og kravet vil gælde for alle de regionale medarbejdere. Vi håber, at alle medarbejdere forsat støtter op ved at have et gyldigt Coronapas, når de er på arbejde, da de ofte har at gøre med syge og særligt sårbare borgere.

Regionerne vil drøfte udmøntningen på de enkelte arbejdspladser med medarbejdere i regi af MED-systemet.

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt:

E: pressekontakt@regioner.dk

M: 51 51 18 18 (ikke sms)

 

Relaterede nyheder

Læs mere