Gå til indhold

Regioner bakker op: Restriktioner kan fjernes, men hospitaler vil fortsat døje med ventelister

Regionerne bakker op om, at tiden er inde til at fjerne restriktionerne. Hospitalerne vil dog fortsat være pressede og have svært ved at følge med i udredning og behandling af andre sygdomme. Fokus er nu på at komme op på normalt aktivitetsniveau.

- I regionerne bakker vi op om beslutningen om at fjerne langt de fleste restriktioner, fordi vi er enige med regeringen og Epidemikommissionen i, at presset fra COVID-19 ikke i sig selv begrunder at klassificere sygdommen som samfundskritisk, indleder Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner.

Hospitalerne er dog fortsat pressede og er endnu ikke oppe på et normalt aktivitetsniveau, som vil gøre det muligt at nedbringe de mange udskudte behandlinger, som har hobet sig op efter en periode, hvor sundhedsvæsenet har været presset af flere ting, bl.a. sygeplejerskekonflikten, tredje bølge af COVID-19 og flere akutte patienter end normalt. Regionernes medarbejdere vil derfor skulle fortsætte arbejdet med at nedbringe ventelisterne på behandlinger og operationer i en længere periode, understreger Stephanie Lose:

- I regionerne bakker vi op om beslutningen, men samtidig er det desværre stadig sådan, at vores hospitaler er et godt stykke fra at være oppe på fuld styrke, og vi vil forsat være under et pres et stykke tid endnu. Der vil også være forskelle fra hospital til hospital, når det gælder ventetid, siger hun og fortsætter:

- Jeg kan love, at vi i regionerne gør alt, hvad vi kan, for at udrede og behandle så mange patienter, som muligt. Prioriteringen af den enkelte patient på ventelisten vil ske på baggrund af en sundhedsfaglig vurdering af den enkeltes behov, og samtidig henviser regionerne fortsat mange patienter til udredning og behandling på privathospitalerne. Jeg kan ikke sætte en dato på, hvornår ventelisterne er fortid, men vi må se i øjnene, at vi formentlig skal igennem 2022 og måske endda lidt ind i 2023, før vi kan sige, at vi er i mål, uddyber Stephanie Lose og sætter flere ord på situationen, som sundhedsvæsenet befinder sig i:

- Ved indgangen til dette år stod vi et bedre sted, end vi har gjort i lang tid, fordi mange strejkende sygeplejersker nu har afholdt deres ferie. Men vores største udfordring er fortsat, at vi er for få hænder. Ligesom den store smittespredning i samfundet lige nu betyder, at også mange medarbejdere på hospitalerne desværre er syge. Det vil derfor tage tid, før ventelisterne ligger bag os.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Læs mere

Relaterede nyheder