Gå til indhold

SUNDHED

Flere diabetikere kan få mere ensartet adgang til glukosemålere

Danske Regioner bakker op om Behandlingsrådets anbefalinger om glukosemålere til diabetespatienter, og formanden ser frem til anbefalingerne bliver gjort til virkelighed.

Mange diabetespatienter har stor glæde af glukosemålere, og nu anbefaler Behandlingsrådet en mere ensartet adgang til målerne. Danske Regioners formand, Anders Kühnau, glæder sig over anbefalingen:

- Det er rigtigt godt nyt for diabetespatienter, for der er rigtigt mange gevinster ved glukosemålere. Nu skal vi i gang med at føre anbefalingerne ud i virkeligheden, siger han og tilføjer:

- Vi ønsker en mere ensartet udbredelse af glukosemålere, for i dag er der store geografiske forskelle på tildelingen. Det kan de nye anbefalinger være med til at rette op på.

Vil bryde med praksis

Glukosemålere har ifølge Behandlingsrådets anbefalinger en positiv effekt på fire afgørende områder fra patientens perspektiv og sundhedsøkonomien til den kliniske effekt og sikkerheden.

Anders Kühnau ser frem til at drøfte økonomien til at udføre anbefalinger med regeringen og KL:

- Vi er klar til en drøftelse af, hvad der skal til for at sikre diabetespatienter en mere ensartet adgang til glukosemålere. Det er vigtigt for at skabe større lighed i sundhed på tværs af landet.

Ifølge Danske Regioner skal der bl.a. udarbejdes klare retningslinjer og målgruppen for glukosemålere præciseres, før anbefalingerne kan implementeres.

Læs mere

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt 

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

RELATEREDE NYHEDER

Læs mere

Unge kræftpatienter i hele landet får hjælp fra ny app

Mindre ensomhed. Bedre sygdomsforståelse. Fra 2024 udbreder alle fem regioner en digital løsning, der hjælper unge med kræft. Ideen til appen kommer fra unge kræftpatienter i Region Hovedstaden, der ønskede et virtuelt fællesskab, hvor de kunne være ’normale’ og ikke bare ’kræftpatienter’.

Læs mere

Aftale om udmøntning af 281 mio. kr. til ekstraordinær indsats på kræftområdet 

Regeringen styrker nu kræftområdet med ekstra 300 mio. kr. i 2024 til en ekstraordinær indsats på kræftområdet. Aftalen skal øge behandlingskapaciteten på landets kræftafdelinger og gå til en udvidelse af tilskudsordningen til tandpleje, da nogle kræftpatienter kan opleve senfølger i form af tandproblemer.

Læs mere

Indstil til Årets Patientoplevelse 2024

Med prisen ”Årets Patientoplevelse” hylder Danske Regioner for andet år i træk initiativer, der forbedrer patientens møde med sundhedsvæsenet. Årets tema er samarbejde med civilsamfundet. Prisen uddeles på Regionernes Politiske Topmøde i april 2024.

Læs mere

Vi skal mod nye mål og handle nu for at sikre kræftpatienterne i fremtiden

De seneste årtier har været præget af store fremskridt på kræftområdet. Der er sket en flot faglig udvikling inden for diagnostik og behandling af kræft. Og en stor portion politisk vilje har været med til at løfte kræftområdet, blandt andet gennem fire kræftplaner.

Læs mere