Gå til indhold

Fælles regional pulje til forskning i forebyggelse

Den fællesregionale pulje til forskning i forebyggelse uddeler 6,9 mio. kr. i foråret 2021. Forskningsprojekter kan ansøge puljen fra den 3. september 2020.

Med ”Den fællesregionale pulje til forskning i forebyggelse” vil regionerne løfte folkesundheden, så danskerne får flere sunde leveår.

Puljen skal bidrage med viden om, hvad der i praksis virker inden for forebyggelse, og hvad der er effektivt, så regioner og andre parter får bedre mulighed for at koordinere og prioritere indsatser, der fremmer folkesundheden.

Regionerne kan ansøge om midler til forskningsprojekter, der har potentiale til udbredelse. Det vægtes derfor også højt, at forskningen involverer flere samarbejdsparter og forskningsmiljøer, og at det enkelte projekts resultater kan implementeres og udbredes til fx flere regioner, kommuner eller nationalt niveau efterfølgende.

Puljen er åben for ansøgninger fra den 3. september og fire måneder frem. Ansøgningsfristen er den 5. januar 2021. Ansøgere forventes at få skriftligt svar i marts.

Det er tredje og sidste gang puljen bliver udmøntet. Den blev første gang udmøntet i 2019, hvor otte projekter modtog bevilling. I 2020 modtog ni projekter bevilling. I alt har puljen været på 27,5 mio. kr.

Neden for kan du læse mere om puljen, hvordan man ansøger, samt om projekterne, som modtog støtte i 2019 og 2020.  

 

Ansøgninger til puljen

Ansøgning til regionernes fællesregionale pulje til forskning i forebyggelse foregår elektronisk. Du skal oprette en profil på Efond for at tilgå ansøgningsskemaerne. Vær opmærksom på at vælge den rette fond og skema ved oprettelse af ansøgning. Opret en profil og ansøg via e-fond på følgende link:

Log på e-fond

Vejledninger til udfyldelse af ansøgningsskemaerne finder du her: 

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema (pdf)

Håndbog for den fællesregionale pulje til forskning i forebyggelse (pdf)

Persondatapolitik for den fælles regionale pulje til forskning i forebyggelse 

Regnskabsinstruks for projekter støttet af puljen (pdf)

Læs mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Ann Vilhelmsen,
Seniorkonsulent
T
M 4020 2709
E avi@regioner.dk
Billede af ANN