Gå til indhold

Vejen til succesfuld samskabelse kræver ledelse

Chefen spiller en afgørende rolle i samskabelsesprocessen, men det er ikke nødvendigvis en nem opgave. En forudsætning for succes er, at den ansvarlige chef har modet til at slippe lidt af kontrollen og forstår sin rolle i processen. Væksthus for Ledelse giver i ny publikation en oversigt over chefens opgaver og en model for samskabelsesprocessen.

Når samskabelse lykkes, kan det føre til store gevinster. Ikke bare økonomisk, men også når det gælder innovation, kvalitet, demokrati, medejerskab og fællesskab.

Samskabelse spænder over en mangfoldighed af formål, aktører og metoder, og der findes ikke én fast opskrift på et vellykket projekt. Men denne publikation fra Væksthus for Ledelse kan forhåbentlig skærpe den ansvarlige chefs blik for, hvad det som minimum er vigtigt at tænke over og tage højde for, når samskabelse kommer på dagsordenen.

Du kan downloade eller bestille publikationen gratis her:

Du kan læse mere om ledelse af samskabelse her:

Læs mere:

Om Væksthus for ledelse

Bag publikationen står Væksthus for Ledelse – et samarbejde mellem KL, Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet om at udvikle og synliggøre god ledelse i kommuner og regioner.

Læs mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Jens Qvesel
Relaterede nyheder

Læs mere:

På akutafdelingen i Horsens mangler de ingen sygeplejersker

En målrettet indsats for at få sluset nye medarbejdere ind og give sygeplejerskerne medindflydelse på planlægningen af deres vagter har totalt vendt situationen på akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens. Her er alle stillinger besat, og man får endda uopfordrede ansøgninger.

Læs mere

818 flere sygeplejersker siden juni

Kurven over antallet af sygeplejersker i regionerne er vendt. Fra juni til september 2022 er der sket en fremgang i antallet af sygeplejersker på 818. Ifølge Danske Regioner tyder det på, at faldet i sygeplejersker er stoppet. Og at den massive indsats for at tiltrække og fastholde sygeplejerskerne er begyndt at bære frugt.

Læs mere

Regionerne er klar til at sætte en ny udviklingsdagsorden for sundhedsvæsenet

Hvis vi vil holde fast i et sundhedsvæsen, der bare nogenlunde kan levere på behandlingsbehovet, kræver det vilje til at investere i den radikale innovation af det. Derfor bør sundhedsdagsordenen for en ny regering også være en investerings- og reformdagsorden, mener Danske Regioner.

Læs mere

De tungeste vagter skal fordeles på flere skuldre

Alle regioner arbejder med at sprede de hårdeste vagter på flere medarbejdere, så de enkelte medarbejdere skal tage færre at de mindst attraktive vagter, aften- natte og weekendvagterne. Fokus skal være mere på individuelle behov og mindre på samme vagtrul for alle, siger Danske Regioners næstformand, Stephanie Lose.

Læs mere