Gå til indhold

5,6 millioner nye gule sundhedskort er på vej

I disse dage er der nye gule sundhedskort på vej til alle danskere. De første er netop landet i postkasserne. De nye kort gælder dog først fra den 1. august.

Hver dag kører Post Danmark to sættevogne med i alt 660.000 gule sundhedskort afsted fra producenten. På grund af nye regler for rejsesygesikring skal alle danskere have nye gule sundhedskort tilsendt inden den 1. august og alt tegner til, at alle danskerne vil have de nye kort i postkassen i god tid inden.

- Det er en stor operation, vi har sat i gang, og vi er meget tilfredse med, at det trods den høje sikkerhed og meget korte tidsfrist er lykkedes at gennemføre udbud, produktion og udsendelse af så mange sundhedskort, siger Ulla Astman, formand for Danske Regioners Sundhedsudvalg.

På fem uger ryger der 28 tons plastickort gennem maskinerne og sammen med 130 paller kuverter og 60 paller med brevpapir tegner det et billede af, hvor stor en bestilling, der er tale om.

Fra den 1. august 2014 kommer nye regler for rejsesygesikringen og derfor gælder det gule sundhedskort ikke længere i udlandet. Dog vil man, hvis man tager på ferie inden den 1. august som hidtil være dækket af det gule sundhedskort på en måneds rejse i udlandet.

Det er også Danske Regioner, der står for produktionen af de blå sygesikringskort, der fremover udgør danskernes offentlige rejsesygesikring. I øjeblikket er der stor interesse for at bestille det blå sygesikringskort, men også her er der produktionshastigheden sat op. Ventetiden er således i øjeblikket max 2 uger på trods af, at der den seneste måned er bestilt 200.000 nye blå sygesikringskort.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Ulla Astman,
Formand for Sundhedsudvalget, regionsrådsformand Socialdemokratiet Region Nordjylland
T 96 35 11 00
M 30 23 64 54
E ullaa@rn.dk
Kontakt

Hvis du vil vide mere

Tommy Kjelsgaard,
Vicedirektør
T 3529 8214
M 2222 2675
E tk@regioner.dk