Gå til indhold

Jens Hausted ny direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme

Direktør med solid offentlig og privat erfaring fra turismeområdet skal stå i spidsen for at skabe ny vækst i kyst- og naturturismen i hele Danmark

Den nuværende direktør for Fonden for Midtjysk Turisme, Jens Hausted, 52 år, bliver fra 1. januar 2015 direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme.

Etablering af det landsdækkende udviklingsselskab Dansk Kyst- og Naturturisme er en del af aftalen om vækstplan for dansk turisme, der er indgået af et bredt politisk flertal i Folketinget.

Når selskabet begynder sit arbejde den 1. januar 2015, bliver hovedopgaven at tiltrække flere turister med et målrettet fokus på produktfornyelse, kvalitetsudvikling, branding, samt forretnings- og kompetenceudvikling inden for kyst- og naturturismen.

- Det glæder mig, at Jens Hausted vil stå i spidsen for etableringen af Dansk Kyst- og Naturturisme. Jens har en solid forståelse for hele branchen og har forudsætningerne for at skabe det samarbejde og de indsatser, der skal til for at skabe vækst i dansk kyst- og naturturisme. Nu glæder vi os bare til at komme i gang og få etableret de første udviklingsprojekter, siger Henrik Höhrmann, formand for den midlertidige bestyrelse for Dansk Kyst- og Naturturisme.

Uforløst potentiale
Den nye direktør glæder sig til at komme i gang med den udfordrende opgave, der blandt andet skal udvikle nye oplevelser og tilbud til turisterne og sikre, at danske destinationer bliver bedre kendt uden for landets grænser.

- Der er en meget tydelig forventning om, at indsatsen skal kunne aflæses på bundlinjen i turisterhvervet, og det tiltaler mig meget. Kyst- og naturturismen i Danmark har et stort uforløst potentiale, men er samtidig under stærk international konkurrence, siger Jens Hausted og fortsætter:

- Vi får med Dansk Kyst- og Naturturisme mulighed for at samle en lang række nødvendige fælles indsatser. En af mine første store opgaver bliver derfor at samle aktørerne om en fælles strategi- og handlingsplan, der kan give et stærkt afsæt for det videre arbejde. Det er vigtigt, at der fra starten skabes effektive partnerskaber, der kan medvirke til at give stærke danske kyst- og naturdestinationer ny international konkurrenceevne.

Yderligere kontakt:
Henrik Höhrmann: Tlf. 2333 4003
Jens Hausted: Tlf. 2332 9009

Fakta
Om Jens Hausted: Jens Hausted er i dag direktør for Fonden Midtjysk Turisme, det regionale turismeudviklingsselskab i Region Midtjylland. Han har tidligere været direktør for Fonden VisitAarhus og har været salgs- og marketingchef for Radisson SAS Scandinavia Hotel Aarhus og projektleder på Scandinavian Congress Center. Jens Hausted er 52 år og bor i Aarhus.

Om Dansk Kyst- og Naturturisme: Dansk Kyst- og Naturturisme etableres per 1. januar 2015 som en erhvervsdrivende fond med hovedsæde i Nordjylland. De fem regioner er fondens stiftere. Opgaven er at fremme kyst- og naturturismen i hele Danmark. Den første opgave bliver at få etableret et Vestkyst- og et Østersøpartnerskab sammen med kommuner og erhvervspartnere. Jens Hausted vil sammen med fondens bestyrelse og partnerskaberne etablere den fremadrettede vision, samt mål og strategi for fondens arbejde.