Gå til indhold

Nødvendigt med bedre mobildækning i hele landet

Regeringen har fremlagt et udspil til en vækstplan for det digitale område. Vækstplanen skal blandt andet sikre bedre mobil- og bredbåndsdækning i Danmarks udkantsområder

Danske Regioners formand, Bent Hansen, er tilfreds med, at regeringen sætter konkret handling bag længere tids tilkendegivelser om støtte til udkantsområderne.

- Der har alt for længe været alt for stor forskel på den digitale dækning, alt afhængig af om man bor i en større by eller i landområderne. Hvis vi rent faktisk vil stoppe affolkningen af landområderne, er vi nødt til at tilbyde 100 procents mobildækning og stabilt internet over hele landet, siger han.

- Teleselskaberne har investeret milliarder i at udbygge mobilnettet, men vi er stadig ikke i mål. Derfor er det godt, at regeringen nu lægger op til, at teleselskaberne kan anvende hinandens net til at sikre bedre dækning i yderområderne. Det er en fælles opgave at skabe et Danmark, der hænger sammen, og i regionerne ligger det os meget på sinde, at borgerne har adgang til de samme ydelser, siger Bent Hansen.

Det nye udspil har potentiale til at styrke det decentrale Danmark, og ikke mindst kan stærkere internetdækning være afgørende for patienter, der behandles i eget hjem, siger regionernes formand.

- Bedre mobil- og bredbåndsdækning vil styrke den telemedicinske behandling i det danske sundhedsvæsen. Med telemedicin er det muligt at behandle borgerne i deres eget hjem, men det er kun muligt med et velfungerende mobil- og bredbåndsnet, der dækker yderområderne.
Regeringens vækstplan indeholder desuden flere initiativer til at styrke væksten på det digitale område. Danske Regioner har i flere år haft som erklæret mål at øge den digitale vækst.

Læs mere
Udspillet Regionerne satser på digital vækst fra 2013

For yderligere oplysninger
Jon Bøge Gehlert, presserådgiver ved Danske Regioner, mobil: 42 32 10 06 / jbg@regioner.dk.