Gå til indhold

Ny aftale med tandlæger sikrer bedre tandbehandling

Regioner og tandlæger har indgået ny treårig aftale om tandbehandling. Med aftalen indføres nye kliniske retningslinjer, der forbedrer kvaliteten og patientforløbene i tandlægesektoren. Samtidig indføres som noget nyt en særlig mulighed for biopsi

Overenskomstforhandlingerne med Tandlægeforeningen om en nye treårig aftale er faldet på plads med et godt resultat for patienterne. Aftalen er et fremskridt for tandbehandlingen, ikke mindst pga. nye kliniske retningslinjer og en ny biopsi-ydelse, der betyder hurtigere diagnostik og bedre patientforløb.

Aftalen sikrer desuden den økonomiske ramme for tandlægeområdet og giver mulighed for en modregning, hvis rammen overskrides.

Formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), Anders Kühnau, udtaler:

- Vi har fået landet en meget ansvarlig og fremsynet aftale med tandlægerne, der sikrer patienterne en bedre behandling. Det har ikke været nemt, for udgangspunktet var nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som samtidig skulle understøtte en større besparelse på området. De knaster har vi nu fået håndteret, der er kommet nye vigtige behandlingsmuligheder for patienterne, og den økonomiske ramme er på plads. Alt i alt en rigtig god aftale.