Gå til indhold

Samarbejde om at skabe borgernes sundhedsvæsen skudt i gang

Centrale aktører på sundhedsområdet mødtes i går for at samle forslag til arbejdet i Borgernes Sundhedsvæsen. Bedre involvering af patienter og pårørende og større samarbejde om de forskellige sundhedsydelser var bare nogle af de emner, der kom på bordet


I går lød startskuddet i arbejdet med at skabe Borgernes Sundhedsvæsen, da en bred vifte af patienter, patientforeninger, medarbejderorganisationer, eksperter og regionale og kommunale repræsentanter var samlet til workshop. Her skulle de i fællesskab give de første bud på, hvilke områder, der skal arbejdes for i borgernes sundhedsvæsen.

Der kom mange gode forslag, som Danske Regioner i den kommende tid vil arbejde videre med sammen med de forskellige organisationer.

Deltagerne til workshoppen pegede blandt andet på, at sundhedsvæsenet kunne blive bedre til at tage udgangspunkt i den enkelte borgers ønsker og behov, og at sammenhængen mellem de forskellige sundhedsydelser kunne blive bedre ved at samarbejde mere på tværs.

Ulighed i Sundhed, involvering af patienter og pårørende i behandlingen og sundhedsvæsenets kommunikation til borgerne var også nogle af de emner, deltagerne foreslog at der kunne arbejdes med i Borgernes Sundhedsvæsen.   

Planen klar til foråret
En konkret handlingsplan for at skabe Borgernes Sundhedsvæsen skal ligge klar til Danske Regioners generalforsamling i foråret 2015. Handlingsplanen skal være ambitiøs og indeholde indsatser, der helt konkret kan rykke sundhedsvæsenet i en mere borgerorienteret retning, og workshoppen i går var første skridt i det arbejde.

Frem mod foråret vil Danske Regioner arbejde videre med de forskellige patient- og medarbejderorganisationer med forslagene, ligesom de vil blive diskuteret politisk i Danske Regioners bestyrelse. På den måde vil politikerne i samarbejde med alle de mange aktører på sundhedsområdet nå frem til de indsatser, der kan sikre, at ordene bliver til handling.

 

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Bent Hansen,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand Socialdemokratiet
T 78 41 00 10
M 40 31 37 07
E bent.hansen@rr.rm.dk