Gå til indhold

Få kender til de nye enestuer

Kun hver tredje dansker ved, at de nye sygehusbyggerier bliver med enestuer frem for de flersengsstuer, vi normalt forbinder med hospitalsophold

På de nye store sygehuse vil enestuer være mere reglen end undtagelsen. Men kun en ud af tre kender til den fremtidige forbedring for patienterne. Det viser en spørgeundersøgelse lavet af Danske Regioner.

- Jeg tager det som et tegn på, at danskerne stadig ser på byggerierne som netop byggeprojekter og ikke endnu forholder sig så meget til den kæmpe kvalitetsudvikling, der sker, når byggerierne står færdige, siger Ulla Astman, formand for Danske Regioners Sundhedsudvalg.

Enestuer reducerer smittefare og giver plads og ro til at inddrage patienten og de pårørende i behandlingen. Og når der i alle regioner nu og i de kommende 10 år bygges nye sygehuse, så vil størstedelen af sengepladserne være enestuer.

- Det er en kæmpe forandring og forbedring for patienterne. Nu kan vi skabe de mere private rammer omkring behandlingen. Vi ved, at behandlingen bliver meget bedre, hvis der er tid, plads og ro til at inddrage patienten selv og patientens pårørende. Derfor er enestuerne ikke bare bedre service, men også vigtige for behandlingen af en stor del af patienterne, siger Ulla Astman.

I fremtiden vil en langt større del af behandlingen foregå i patientens eget hjem eller i ambulante forløb. De indlagte vil fortrinsvis være meget syge patienter, der har andre behov for både behandling og pleje.