Gå til indhold

Flere hjertepatienter overlever

Flere hjertepatienter overlever, og nu skal ventetiden for ikke-akutte patienter ned

Nye tal indikerer, at færre dør som følge af problemer med hjertet. Når det gælder lidelser i hjerteklapperne, spores der i helt nye tal fra Dansk Hjerteregister et fald fra 2012-2014 efter operation i hjerteklapperne. Og udviklingen matcher heldigvis tendensen det seneste årti, hvor antallet af dødsfald på grund af hjertesygdomme er faldet med 41 procent.


Behandlingen er blevet bedre og akutte patienter får hurtig hjælp, mens der nogen steder fortsat er ventetid til behandling for hjertepatienter, når tilfældene ikke er livstruende. Mange patienter passer dog ikke ind i de standardiserede hjertepakkeforløb. Der er derfor også nu et arbejde i gang, hvor Sundhedsstyrelsen ser på, om pakkeforløbet for hjerteklapsygdom skal ændres.

Danske Regioners sundhedsudvalgsformand, Ulla Astman siger, at det er glædeligt, at Danmark ligger i top sammenlignet med andre lande, når det gælder overlevelse, og at vi skal nu sørge for at have de rette forløb for hjertepatienterne:

- De mest syge får selvfølgelig lynhurtig behandling. Vi har en rigtig flot overlevelse ved hjerteproblemer i Danmark, og det skal vi være stolte af. Der er dog nogle, der skal vente lidt længere. Her skal vi ind og se på, hvad vi kan gøre for at få dem hurtigere igennem, der hvor det er fagligt muligt, udtaler Ulla Astman.