Gå til indhold

Patienterne er i centrum ved Danske Regioners Folkemøde-debatter

Mød blandt andre sundhedsministeren, formanden for Frivillighedsrådet, DR’s nyhedsdirektør og en række regionspolitikere til debatter om hvordan vi kan skabe et bedre sundhedsvæsen på patienternes præmisser og udvikle demokratiet, så det bliver mere vedkommende.

Hvordan får patienterne mere indflydelse på egen behandling? Skal sundhedsvæsenet i højere grad vurdere brugen af medicin på baggrund af pris og effekt? Må frivillige på sygehusene kun hente saftevand - eller skal de være med til at forny velfærden?

Det er nogle af de spørgsmål, som bliver diskuteret, når der fra torsdag eftermiddag til søndag formiddag afholdes debatter i Danske Regioners telt på Folkemødet i Allinge. Ud over selv at være arrangør for en række af debatterne har Danske Regioner inviteret en række organisationer på sundhedsområdet til at være værter for andre debatter i teltet.

Fra Folkemøde 2014

Ved åbningsarrangementet torsdag er regionspolitikerne selv værter. Her diskuterer de udvikling af demokrati og inddragelse af borgerne med fremtidsforsker Anne Skare Nielsen og nyhedsdirektør Ulrik Haagerup fra Danmarks Radio.

Visionerne for regionernes nye handlingsplan om at skabe et sundhedsvæsen, der i højere grad tilrettelægger behandlingsforløb, så det passer bedst muligt til den enkelte patients livssituation, er også på programmet. Her mødes formand for Danske Regioner, Bent Hansen, med sundhedsminister Nick Hækkerup, patienter, pårørende og medarbejdere til debat