Gå til indhold

Glædeligt med øget fokus på færdigbehandlede patienter

Borgere, der er færdigbehandlede, skal hjem. Derfor er det godt, at regeringen nu gør noget for at løse problematikken ved at ændre kommunernes takster

Ældre borgere skal hjem fra sygehuset, når de ikke længere modtager behandling. Og derfor skal kommunerne nu have højere bødetakster, når de ikke løfter opgaven. Det er den kontante melding fra sundheds- og ældreminister Sophie Løhde til kommunerne, som opfordrer dem til at løfte den plejeopgave, der er deres ansvar.

Det nye tiltag bliver godt modtaget i Danske Regioner, der er positiv over for fokus på problematikken, der i særlig grad omfatter Hovedstadsområdet.

- Sengepladserne på vores hospitaler skal selvfølgelig bruges af borgere, der har brug for behandling. Derfor er det godt og vigtigt, at der nu kommer fokus på at løse problematikken med færdigbehandlede borgere, der ikke kan udskrives, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen.

Færdigbehandlede patienter ligger i gennemsnit på sygehuset i seks dage, før de kommer videre til plejehjem eller aflastning. Og derfor er det et område, hvor der er brug for en indsats, siger Bent Hansen.

- Det er hverken værdigt eller en god løsning at blive liggende på sygehuset for borgere, der er færdigbehandlede. Og de kommuner, hvor det halter, har et stort og vigtigt ansvar for at løse den her opgave, siger Bent Hansen. Han understreger også, at der heldigvis er mange kommuner, der løser opgaven meget fint:

- Langt de fleste kommuner har heldigvis godt styr på det. Derfor er det også lidt trist, at der skal økonomiske incitamenter til for at få de sidste kommuner med på at løse opgaven. Der er ofte tale om ældre og svage medborgere, og det kan forundre, at de ikke bliver prioriteret højere, siger Bent Hansen.