Gå til indhold

Lars Løkke hilser bud på aftale med læger velkommen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen gav på dagens generalforsamling i Danske Regioner opbakning til nyt bud på honorarmodel for de praktiserende læger

Mere sundhed for skatteborgernes penge. Det var budskabet fra statsminister Lars Løkke Rasmussen, der i sin hilsen fra regeringen på dagens generalforsamling i Danske Regioner støttede regionernes ønske om en ny og anderledes aftale med de praktiserende læger om deres aflønning.

- Vi er nødt til at skabe nogle mere moderne rammer om familielægernes arbejde. Det betyder, at vi politisk skal stille krav til de ydelser, som de praktiserende læger leverer for skatteborgernes penge, lød det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen fra talerstolen.

Danske Regioner er i dag gået ud med en melding om et ønske om en ny honorarstruktur, der bevæger sig væk fra afregning af enkeltydelser og i stedet giver lægerne et højere basishonorar. Det vil give lægerne bedre mulighed for at anlægge et mere helhedsorienteret syn på patienterne med fokus på den samlede sundhed i stedet for fokus på de enkeltydelser, patienten efterspørger eller har behov for.

- De praktiserende læger er i dag ikke en del af det offentlige sundhedsvæsen, men er finansieret af offentlige kroner. Vi skal have mere lys over den gråzone, hvor det offentlige betaler hele regningen, men bestemmer relativt lidt, sagde Lars Løkke Rasmussen.