Mere gennemsigtighed for borgerne samt fokus på at højne kvaliteten er nogle af de markante resultater i den netop indgåede aftale mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Dansk Kiropraktor Forening.
Luk
En ny treårig overenskomstaftale mellem kiropraktorerne og regionerne er på plads. Ny ydelsesstruktur og fokus på kvalitet i form af akkreditering er nogle af de vigtigste forbedringer i aftalen.
Mere gennemsigtighed for borgerne samt fokus på at højne kvaliteten er nogle af de markante resultater i den netop indgåede aftale mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Dansk Kiropraktor Forening.
Overenskomsten, der skal gælde fra 1. april 2017 og tre år frem, er et vigtigt skridt for at skabe en mere entydig ydelsesstruktur på området. Hensigten er at målrette ressourcerne mod de relevante patienter og samtidig skabe gennemsigtighed på området. Den nye struktur vil fx sikre patienter med diskusprolaps lettere indgang til behandling i kiropraktorpraksis og samtidig betyde, at kiropraktorernes stærke faglighed bringes i spil i endnu højere grad end i dag.
- De danske kiropraktorer har et meget højt fagligt niveau, som vi skal gøre endnu mere brug af i sundhedsvæsenet. Samtidig er det afgørende, at de rigtige patienter får glæde af ydelsen, og her er den nye overenskomst et vigtigt skridt i den rigtige retning, siger Bo Libergren, næstformand i Regionernes Lønnings- og Takstnævn.
Det er med overenskomsten aftalt, at der er i aftaleperioden indføres akkreditering ved Den Danske Kvalitetsmodel og arbejdes videre med en model for systematisk efteruddannelse. Det vil på sigt betyde en systematisering af arbejdet med at øge kvaliteten i kiropraktorpraksis fx i forhold til arbejdsgange og processer i klinikkerne.
- Vi har fået en perspektivrig aftale, der kvalitetsstempler vores ydelser, klinikdrift og efteruddannelse – kort sagt vores faglighed. Det er jeg meget tilfreds med, og så glæder jeg mig over, at det bliver nemmere og billigere at gå til kiropraktor for en patientgruppe med stort behov. De vil få et tilskud på hele 60 procent til den vigtige førstegangsundersøgelse og 40 procent efterfølgende, siger Lone Kousgaard Jørgensen, formand i Dansk Kiropraktor Forening.
For yderligere informationer om aftalen kontakt Danske Regioner via pressetelefon på 5151 1818 eller Dansk Kiropraktor Forening på 2671 1602.
Kontakt Lone Kousgaard Jørgensen, formand i Dansk Kiropraktor Forening på 2299 2646
Læs den nye aftale her:
T | 29 20 18 00 |
M | 29 20 18 00 |
E | bo.libergren@rsyd.dk |
Kirsten Jørgensen, centerchef
Center for forhandling, aftaler og overenskomster
T: 3529 8355
M: 2917 0916
E: kj@regioner.dk
I en verden, der bliver mere usikker, skal danskerne kunne regne med et robust sundhedsvæsen. Derfor er der brug for, at regeringen og regionerne sætter sig om bordet og afstemmer behov og investeringer i sundhedsberedskabet.
Allerede om 10 år risikerer Danmark at mangle omkring 15.000 social- og sundhedsassistenter og -hjælpere. Ældreministeren sætter nu gang i at udvikle en modtagelsespakke med kommuner og regioner.
Danske Regioner og Sundhed Danmark udgiver en kvalitetsrapport for 2024. Den er udvidet med data fra den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelse (LUP).
Regionerne er store uddannelsespladser. Praktik udgør op til 50% af uddannelsen på mange professionsuddannelser. Alligevel er det et område, regionerne selv skal finde midler til inden for deres eget budget i konkurrence med patientbehandlingen. Derfor skal området prioriteres.